Film: I am legend

I am legend este un thriller sci fi american cu tematica post apocaliptica din 2007. Filmul este disponibil pe platforma Netflix. Are o intindere de aproape doua ore. Filmul este cotat de IMDb cu o nota de 7.2 din 10. Cu toate acestea in contextul actualei pandemii in care suntem sunt convinsa ca acest film se va ridica in cotatie, fiind urmarit de foarte multe persoane in ultimul timp.

Filmul I am legend este ecranizarea romanului cu acelasi nume scris de autorul american Richard Matheson. Cartea a fost scrisa in 1954, adica acum 66 de ani. Fiind un succes rasunator in materie de carti horror, a beneficiat de multiple ecranizari de-a lungul timpului. Alte ecranizari ale cartii au fost: The Last man on Earth (1964) un clasic cotat de IMDb cu 6.9 din 10; The Omega man (1971) un alt clasic cotat de IMDb cu 6.5 din 10. A fost de asemeni o sursa de inspiratie pentru bine cunoscutul clasic american Night of the living dead (1968) cotat de IMDb cu 7.9 din 10.

In 2007 cand a aparut, I am a legend a fost un film care a spart box-office-ul in materie de vanzari cu atat mai mult cu cat a fost lansat in perioada Craciunului si nu este un film despre sarbatori.

La 13 ani dupa ce acest film a fost lansat pe piata, nu se discuta despre o potentiala continuare. Pe de alta parte insa, ne confruntam cu o pandemie in viata reala.

I am legend – despre ce-i vorba?

Actiunea filmului incepe in anul 2009 cand un virusolog creaza un posibil tratament pentru cancer. Tratamentul scapa insa de sub control si ceea ce ar fi trebuit sa fie o salvare pentru omenire se transforma intr-o pandemie care transforma oamenii in zombi insetati de sange.

Virusul scapat de sub control are capacitatea de a turba oamenii pe doua cai, prin aer si contact direct. Animalele spre deosebire de oameni, se viruseaza doar prin contact direct. Acest virus termina prin a omora peste 90% din populatia lumii. Cei 10% ramasi se impart in doua categorii, 9.8% sunt zombi care nu suporta lumina soarelui, un soi de vampiri moderni si doar 0.2% sunt persoane imune la virus.

La trei ani de la raspandirea pandemiei, il descoperim pe virusologul Robert Neville, ofiter in armata americana care locuieste impreuna cu cainele sau intr-o lume izolata si ruinata, un Manhattan cu adevarat apocaliptic. Fiind Neville spera sa gaseasca raspunsuri si un tratament impotriva virusului facand experimente bazate pe imunitatea din sangele sau.

I am legend – distributie

Personajul principal al filmului este virusologul Robert Neville. Acesta este interpretat de autorul american Will Smith. Cine nu-l stie pe Will Smith? Cu o cariera mai mult decat de succes acesta a jucat intr-o multitudine de filme care s-au dovedit a fi foarte bine primite de public si indelung apreciate de criticii de film.

A trecut mult timp de cand Will Smith a pasit timid in cinematografie cu comedia spumoasa Printul din Bel-Air, care s-a filmat intre 1990 si 1996 si a cuprins 150 de episoade. De atunci l-am urmarit jucand in filme cu impact la public din ce in ce mai mare cum au fost: Men in Black (1,2,3), Wild Wild West (1999), Collateral Beauty (2016), Bad Boys (1,2), Independence Day, etc.

Alice Braga cea care o interpreteaza pe Anna in acest film este o actrita care mie personal imi place foarte mult. V-am mai povestit despre ea si in articolul dedicat serialului Queen of South.

I am legend – impresii personale

Desi este realizat acum 13 ani cand tehnica cinematografica poate nu era la fel de dezvoltata ca astazi, filmul este unul foarte bine realizat. Sa vezi un om singur intr-o lume care pana in momentul pandemiei fusese un furnicar este cutremurator. Incercarea lui Robert Neville de a-si pastra sanatatea psihica comunicand cu cainele sau Sam sau cu manechinele de la magazin, te face sa realizezi magnitudinea izolarii. Cu toate acestea el continua sa lupte zi de zi, incercand sa gaseasca un remediu pentru a trata ce a mai ramas din omenire.

Foarte interesanta mi s-a parut prezentarea animalelor salbatice care isi lua pamantul inapoi in stapanire, orasul golit de oameni. Mai ales ca am vazut ceva similar la stiri referitor la animalele salbatice din anumite localitati din lume care isi fac curaj sa se plimbe in voie pe strazi acum cand toata lumea sta in casa.

Cu siguranta daca vedeam filmul acesta acum cativa ani poate nu avea acelasi impact. Evenimentele din ultima perioada insa, au schimbat cu siguranta viziunea celor care urmaresc acest film. Nu este unul dintre cele mai reusite filme in care a jucat Will smith de-a lungul timpului dar este insa cel mai adecvat momentului.

Vizionare placuta va urez. Astept impresii in comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte