Film: Tot mai aproape

Tot mai aproape este un thriller american aparut la inceputul lui 2019. Filmul care are doar o ora si jumatate ca intindere este cotat de IMDb cu o nota de 5.7 din 10. Este disponibil in reteaua Netflix.

Am cautat acest film in principal pentru actrita principala pentru care am facut o pasiune in urma cu multi ani cand am urmarit filmele suedeze realizate dupa trilogia Millenium scrisa de autorul Stieg Larsson. Aceasta serie de filme i-au adus recunoasterea internationala si apoi a inceput sa joace in filme hollywodiene.

Tot mai aproape – despre ce-i vorba si distributie?

Sam de profesie bodyguard este angajata sa o protejeze pe rasfatata mosternitoare Zoe. Sam este interpretata de actrita suedeza Noomi Rapace. Despre aceasta v-am vorbit si in recenzia fimului Unlocked asa ca nu va mai spun decat ca este actrita pentru care am vizionat acest film.

Numai ca ceea ce trebuia sa fie o sarcina simpla de dadaceala se dovedeste a fi o fuga pentru supravietuire. Se pare ca cineva isi doreste foarte mult sa scape de Zoe care este interpretata de actrita Sophie Nelisse.  Asa ca Sam nu doar o apara ci o invata si cum lupte pentru a se apara. Despre Sophie Nelisse pot sa va spun ca este o actrita de origine canadiana. A debutat la varsta de 10 ani in cinematografie, desi mai jucase in reclame de la varsta de 7 ani. Si ea si sora ei Isabelle Nelisse sunt actrite tinere dar cu  un bogat palmares cinematografic.

Tot mai aproape – impresii personale

Sa ne intelegem de la inceput, nu este atat de bun pe cat este ecranizarea trilogiei Millennium. Dar nici  prost nu este. Este genul de film perfect pentru o seara relaxanta. Are actiune, nu are scene nerealiste sau un plot care sa para desprins din carti. In plus, este bazat pe o persoana reala.

Filmul este inspirat din viata lui Jacquie Davis. Initial a lucrat in politie, dar a renuntat pentru a se dedica sectorului privat. Aceasta este prima femeie care a devenit bodyguard in Marea Britanie. Timp de 30 de ani a protejat membri ai familiei regale, celebritati, a salvat ostateci si a desfasurat mii de actiuni de supraveghere.

Ca de obicei, Noomi Rapace nu ma dezamageste. Da povestea este aceeasi si am intalnit-o in multe filme, saraca fata bogata rapita si spoi salvata de bodyguard. Dar interpretarea este una buna. Mi-a placut faptul ca protagonista filmului nu este tiparul hollywoodian clasic al eroinei, fara sentimente si cu forta unui mutant. Nu este nici frumusete rapitoare si plina de glamour asa cum sunt majoritatea actritelor de la Hollywood. Cred ca naturaletea este cel mai mare atu al lui Noomi Rapace. Sam este neaparat mai puternica decat cei care le urmaresc, nu este Super Woman dar este mult mai inteligenta si mai plina ingeniozitate. Este un film placut, cu o actiune inteligenta, nu de lunga durata cat sa plictiseasca. Nu e de Oscar dar merita o ora si jumatate din timpul tau.

Te astept cu impresii in comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.