Pierduta in asteptare de Cytha Lodge

Pierduta in asteptare este romanul de debut al autoarei Cytha Lodge. Cei de la Libris Editorial ma suprind periodic cu cate un titlu proaspat scos de sub tipar si de fiecare data este o placere sa descopar noutatile le aduc pe piata literara din tara noastra.

Fiind o scriitoare tanara sunt putine detaliile pe care vi le pot furniza despre Cytha Lodge. Se stie ca si-a inceput cariera scriind povestiri pentru copii si adolescenti. Este foarte citita pe platforma Wattpad. De-a lungul timpului a castigat si multe premii pentru scrierile ei.

Pierduta in asteptare – despre ce-i vorba?

Cartea incepe cu o seara de camping a unui grup de adolescenti care se sfarseste cu o disparitie. Timp de 30 de ani cei implicati raman marcat de dubii in privinta a ceea ce s-a intamplat. Dubii care ii marcheaza pe masura ce tinerii se maturizeaza si devin adulti. Dubii care se mentin pana cand 30 de ani mai tarziu ramasitele corpului fetei disparute este gasit in aceeasi padure in care a disparut.

Intr-o seara pleaca in padure pentru un camping undeva in Sud Est-ul Angliei 6 adolescenti. Din pacate se intorc doar 5 dintre acesti tineri. Aurora Jackson’s, o copila de doar 13 ani dispare fara urma si corpul ei este descoperit abia 30 de ani mai tarziu.

Jonah Sheens este un tanar politist care a invatat in aceeasi scoala cu Aurora fiind doar putin mai mare decat aceasta. Pentru el acest caz, are conotatii personale. Si el stie ca odata ce au descoperit corpul ei, este doar o chestiune de timp pana cand va fi descoperit ucigasul ei. Cine sunt ceilalti 5 tineri care au insotit-o pe Aurora in acea seara in padure va las pe voi sa descoperiti atunci cand veti citi cartea daca v-am trezit curiozitatea.

Pierduta in asteptare – impresii personale

Este o carte politista asa ca in principiu este de asteptat sa gasesti indicii pe parcurs ce descoperi paginile si personajele cartii. Am o veritabila experienta in a citi carti politiste si thrillere asa ca am cam dibuit criminalul destul de repede.

Si celelalte personaje au secrete, inclusiv investigatorul nostru. Asa ca esti curios sa descoperi care sunt acestea ca sa mentii cat de cat suspansul. Secretul atat de mult asteptat insa este destul de rapid si succint dezvaluit. Mi-as fi dorit e drept, ceva mai alert si un mister mai bine conturat. Mi-as fi dorit ca thriller-ul sa ma tina mai mult in tensiune pana sa reusesc sa pun piesele puzzle-ului la locul lor.

Pentru un roman de debut, este insa un inceput bun. Sunt convinsa de faptul ca pe viitor vom mai auzi de Cytha Lodge si de faptul ca romanele ei vor deveni din ce in ce mai bune.

Vreau sa va mai spun ca pe site-ul librariei online libris.ro gasiti si varianta in engleza a cartii. De asemeni tot in engleza mai este si romanul Whatching from the dark scris de aceeasi autoare. Si partea faina este ca ne ofera posibilitatea sa ne intalnim din nou cu anchetatorul Jonah Sheens si echipa lui. Abia astept sa se traduca acest roman si sa il citesc.

Va astept cu impresii in comentarii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte