Film: L’Ascencion

L’Ascencion (The Climb) este o comedie romantica combinata cu aventura initiatica. Este un film francez realizat in 2017. Filmul este disponibil in reteaua Netflix. Este cotat de IMDb cu o nota de 6.9 din 10.

Filmul este regizat de Ludovic Bernard si este o adaptare dupa cartea biografica a lui Nadir Dendoune in care acesta isi prezinta aventura de a fi escaladat Everestul fara a a avea nicio pregatire anterioara in alpinism. Cu aceasta ocazie, Nadir Dendoune a devenit primul fanco – alegerian care a avut o astfel de reusita.

Nadir Dendoune este un un jurnalist si scriitor francez in varsta de 48 de ani, o figura destul de controversata datorita inscriptiilor arabe pe care le afiseaza in aparitiile TV. Reuseste chiar sa fie arestat in timp de realiza reportaje pentru un ziar francez in Bagdad in 2013.

L’Ascencion – poveste si distributie

Filmul ni-l prezinta pe  Samy Diakhate un tanar de culoare din suburbiile Parisului. Mai exact din  La Courneuve o zona aflata la 8.3 km de centrul Parisului. Un soi de Pantelimon parizian. Acesta este somer, fara un scop real in viata dar profund indragostit de prietena lui din copilarie Nadia. Si, pentru a-i dovedi acesteia ca este dispus sa faca orice pentru ea, se hotaraste sa ajunga in varful muntelui Everest desi nu are nici cea mai mica experienta in alpinism. Si in plus, nici nu a iesit vreodata din localitatea in care traieste.

Samy Diakhate este interpretat de actorul in varsta de 30 de ani Ahmed Sylla. Sylla este un comediant francez de origine senegaleza. Stilul sau are atat influente de la actorii francezi precum Loius de Funes dar si de la actori canadieni precum Jim Carey. Activeaza si ca scriitor.

Nadia este interpretata de actrita franceza Alice Belaidi. Si-a inceput cariera in teatru unde a castigat premii pentru prestatia sa actoriceasca. Din 2011 a inceput sa joace si in cinematografie in diverse filme si seriale.

Cum nu am urmarit foarte multe filme franceze la viata mea, recunosc ca nu-mi sunt cunoscuti actorii dar asta ii face cu atat mai proaspeti cu cat nu-i pot asocia cu alte personaje.

L’Ascencion – impresii personale

Ultimii ani m-au facut sa privesc cu alti ochi cinematografia franceza. Aduc un suflu nou si sunt ca o gura de aer proaspat in amalgamul acesta de copii cinematografice.

L’Asencion este un film cu mult farmec, foarte bine realizat si foarte amuzant. Personal i-as fi dat o nota mai mare decat a facut-o IMDb-ul. Ideea filmului este interesanta, tu ce ai fi dispus sa faci din dragoste? Samy a fost dipsus sa escaladeze Everestul.

Nu este un film profund asa ca nu te astepta la chestii marete, dar este un film amuzant si care isi atinge scopul. Este genul de film perfect pentru o seara relaxanta. Ahmed Sylla isi joaca cu o naturalete deosebita rolul si da savoare intregului film prin naivitatea imprimata personajului. Este un film simplu, o comedie spumoasa asa cum se faceau pe vremuri.

Decorul este absolut superb si peisajele te lasa fara rasuflare. Emotionanta este prietenia care se leaga intre el si serpasul care-l ajuta sa-si care bagajele pe munte. Recunosterea faptului ca serpasul este adevaratul erou al povestii si motivul pentru care a reusit sa duca la bun final aventura sa mi s-a parut o dovada de realitate si maturitate din partea personajului. Acesta pleaca la drum ca un copil sufleteste si se intoarce ca un barbat dispus sa devina responsabil si sa-si creeze un rost alaturi de femeie pe care o iubeste.

L-as recomanda ca un film perfect de vizionat in familie daca n-ar fi cateva scene care promoveaza consumul de marijuana.

Va urez vizionare placuta si va astept cu impresii in comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte