De ce sa alegi buchete de trandafiri?

Un buchet de flori este de cele mai multe ori o mare placere atat pentru cel care-l ofera cat si pentru persoana care il primeste. N-ai cum sa nu iubesti florile si a primi un aranjament elegant, colorat si parfumat n-are cum sa nu-ti aduca zambetul pe buze si sa-ti insenineze ziua. In acest articol insa vreau sa vorbim despre motivele pentru care alegem sa oferim buchete de trandafiri.

Desi obiceiul de a oferi trandafiri femeilor a inceput undeva demult in negura istoriei inca este de actualitate. Si astazi a oferi trandafiri unei femei este considerat a fi unul dintre cele mai romatice gesturi. Ce femeie nu s-ar simti magulita sa primeasca un buchet de trandafiri? Mai ales daca acest buchet vine ca o surpriza din partea unei persoane importanta pentru sufletul ei.

 

Buchete de trandafiri: pentru ca exprima sentimente fara cuvinte

E bine stiut faptul ca limbajul florilor este universal. Chiar daca nu vorbesti aceeasi limba cu persoana careia vrei sa-o oferi buchetul, poti sa fii sigur ca florile vor vorbi in numele tau. Sunt cea mai buna solutie atunci cand esti mai timid sau nu stii exact cum sa-ti exprimi sau sa-ti declari sentimentele femeii iubite. Trandafirii sunt mesajul perfect care exprima in functie de culoare si numar, dragostea, prietenia, sprijinul si aprecierea.

Nu cred ca e o surpriza pentru careva faptul ca trandafirii rosii simbolizeaza iubirea. Pana la urma nu degeaba sunt floarea cea mai oferita in cadrul unui cuplu. Ceea ce putini stiu insa este faptul ca si numarul de trandafiri pe care il trimiti are o simbolistica.

Un trandafir este sinonim cu prima intalnire pentru ca este floarea „dragostei la prima vedere”. Asta nu inseamna ca nu poate fi oferita si peste ani pentru a asigura partenera de faptul ca dragostea este la fel ca in acea prima zi.

Daca locuiesti in Romania a oferi doi trandafiri cuiva nu este o buna idee, nu de alta dar doua flori de regula se duc la inmormantari in tara noastra.

Pe de alta parte un buchet format din trei trandafiri este perfect pentru aniversarile lunare ale cuplului. In lume se ofera si buchete cu numar par. In tara noastra insa oamenii sunt putin mai superstitiosi asa ca numarul florilor din buchetul oferit va fi mereu impar. De exemplu un buchet cu noua trandafiri semnifica faptul ca „veti fi mereu impreuna”. Pe de alta parte „iertarea” se cere cu un buchet de 15 trandafiri. Felicitarile se ofera cu 25 de trandafiri.

Si pentru ca tot vorbeam de culoare, trandafirii galbeni semnifica prietenia mai ales daca ii combini intr-un buchet de 13 trandafiri pentru ca exprima „prietenia eterna”. Acum totusi n-ar fi chiar cei mai potriviti pentru femeia iubita pentru ca semnifica gelozia si infidelitatea in cuplu.

Buchete de trandafiri: pentru ca n-ai cum sa n-o nimeresti

Nu stii ce parfum foloseste cum nu stii nici ce bijuterii ii sunt pe plac. Un buchet de trandafiri este insa solutia potrivita. Nu se demodeaza si femeile ii adora. Daca vrei sa personalizezi mesajul transmis de buchet poti s-o faci prin intermediul culorilor cum iti spuneam mai sus. Trandafirii roz semnifica multumire si bucurie. Din aceasta cauza pot fi oferiti intr-o multitudine de situatii si evenimente. Alegerea este a ta. Important este sa stii ce vrei sa transmiti.

Buchete de trandafiri: perfecte in orice sezon

Toate florile sunt frumoase si este o bucurie sa le oferi si sa le primesti deopotriva. Florile de sezon sunt dificil de gasit in orice moment al anului. Zic dificil nu imposibil. Dar trandafirii sunt disponibili mereu in florarii. Asa ca oricand vrei sa oferi un buchet chiar si cu un numar mare de fire vei gasi disponibil. In plus, este printre cele mai avantajoase flori pe care le gasesti in florarii. Asa ca daca vrei un buchet mare si impresionat care insa sa nu te coste o avere, trandafirii sunt cea mai buna solutie.

Tu cand ai oferit ultima data un buchet de trandafiri?

2 comentarii publicate

  1. Ce frumos!Din pacate eu nu am oferit prea recent trandafiri!Nu stiam ca se ofera anumite fire de trandafiri atunci cand vrei sa arati ceva!Multumim!

    • da sunt o multime curiozitati in materie de flori si mie mi s-a parut interesant sa aflu cate fire de trandafir trebuie sa contina buchetul pentru a exprima anumite sentimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.