Pierduti in cartierul spaniol – Heddi Goodrich

Pierduti in cartierul spaniol este o carte scrisa de autoarea Heddi Goodrich. Aceasta a fost in tara noastra la inceputul anului, in februarie la libraria Diverta din Lipscani pentru a-si intalni fanii. Cartea a fost lansata in 2019 de catre editura Rao in Romania. Editura datorita careia m-am bucurat si eu de aceasta carte prin intermediul evenimentului pentru bloggeri Danube Bloggers Meet.

Despre Heedi Goodrich pot sa va spun ca este o scriitoare de origine americana in varsta de 49 de ani. Si-a petrecut tineretea in Italia, unde a locuit 10 ani perioada care a reprezentat si inspiratia pentru acest roman.

Astazi insa locuieste in Noua Zeelanda impreuna cu familia ei. Desi este americanca de origine, cartile le scrie in italiana. Titlul original al acestei carti fiind: Perduti nei Quartiere Spagnoli. Acesta este romanul ei de debut de altfel. Heddi Goodrich isi imparte cu succes timpul intre activitatea de profesoara de engleza, redactor si traducator. De asemeni detine un blog despre curiozitati lingvistice italiene si engleze intalnite in activitatea de traductor.

Pierduti in cartierul spaniol – fiorii primei iubiri

Romanul este unul cu iz autobiografic. Ne este prezentata povestea de iubire dintre Heddi sau Eddi asa cum este numele ei pronuntat in Italia si Pietro. Eddi este o studenta americanca venita la studii in Italia cand il intalneste pe Pietro, student la Geologie. Se potrivesc, se simt din priviri si este clar fiorul primei iubiri.

Asa cum ne-am obisnuit de regula iubirea nu tine cont de clase sociale, cel putin nu la inceput. Nu conteaza faptul ca ea locuieste in Cartierul Spaniol, una dintre cele mai sarace zone din Napoli si el este fiul unei familii italiene traditionale si cu o avere consistenta.

Ce va face Pietro oare, va alege iubirea sau isi va asculta parintii? De regula v-as spune ca este cazul sa cititi cartea ca sa aflati. De aceasta data insa, povestea este diferita. Cartea iti prezinta inca de la inceput si finalitatea povestii de dragoste dintre cei doi tineri, sub forma unor e-mailuri scrise la multi ani de zile dupa evenimentele din Napoli. Poate si asta este motivul pentru care aceasta poveste de dragoste este diferita de altele pe care le-am citit de-a lungul timpului.

Foarte placuta este si incursiunea pe care autoarea o ofera cititorului prin orasul Napoli. Este pur si simplu un adevarat ghid turistic al orasului pe care ai senzatia ca il cutreieri odata cu personajele.

Cartea este superba, mai ales pentru aceasta descriere amanuntita a orasului italian. Faptul ca uneori se cam afunda in detalii obositoare este insa minusul cartii. Pentru o carte de debut este insa promitatoare si astept cu nerabdare sa vad un stil mult mai bine inchegat in viitoarele carti pe care le va redacta.

Lectura placuta va urez!!! Va astept cu impresii in comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.