Toshiba: de la baterii pana la dotari in bucatarii

La ce te gândești când spui Toshiba? Cu siguranță gândul iți zboară la baterii. Si la televizoare deopotriva. Am un televizor Toshiba de peste 20 de ani vechime. Si încă funcționează impecabil. Asa ca da, primul meu gând ca și al tău de altfel, se îndreaptă cu precădere către electronicele produse de Toshiba.

Ce ai spune însă daca ai afla ca Toshiba deține și o gama de produse electrocasnice care se pliază perfect pe designul meticulos al oricărei bucătarii. 140 de ani de experienta au căpătat o deschidere mult mai larga în ceea ce ma privește referitor la brandul Toshiba. Nu pot decât sa ma bucur de faptul ca tara noastră face parte din cele peste 30 de tari din Europa care au acces la aceasta gama de electrocasnice proiectate pentru publicul european.

Motiv pentru care am decis sa împărtășesc și cu voi impresiile mele despre aceste produse în articolul de fata. Sunt produse care astăzi au devenit o necesitate în bucătăriile noastre cum ar fi: frigiderele, mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe, uscătoarele, cuptoarele cu microunde.

Si pentru ca piața româneasca este tot mai plina de produse electrocasnice vine întrebarea de ce a-i alege Toshiba pentru bucătăria ta?

 

„Tehnologia viitorului pentru îmbunătățirea prezentului”

 

 

Ce aduce în plus mașina de spălat vase Toshiba?

Am ales sa încep cu mașina de spălat vase pentru ca din punctul meu de vedere este una dintre cele mai importante inovații care au intrat în bucătăriile romanești în ultimii ani.

Știm cu toții ca mașinile de spălat vase au în spate o adevărată istorie în lumea larga. Insa pe plan local sunt putini ani de când au început sa câștige teren în bucătăriile noastre.

Suntem o nație mai reticenta la inovație și trebuie sa o recunoaștem. Tehnologia este acceptata cu dificultate pentru ca venim cu un bagaj mental plin de stereotipuri și tabuuri.

De cate ori nu ai auzit spunându-se:

„Pai la cat durează un program eu le spăl de 10 ori” sau „La cata apa și curent consuma prefer sa le spăl la mana.”

Si nu judec pentru ca pana sa imi iau mașină de spălat vase gândeam fix la fel. Am folosit de multe ori aceste replici și recunosc ca daca nu insistau cei dragi mie probabil ca nu as fi făcut investiția.

Nu mi-e rușine sa recunosc faptul ca am greșit și ca astăzi mi se pare cea mai buna investiție pe care am realizat-o în casa. Am câștigat timp pentru a petrece cu familia mea. Am câștigat timp pentru a ma dedica altor activități. Am câștigat timp pentru relaxare.

Dar asta poate să-ți aducă orice brand de mașina de spălat vase, nu-i asa? Da, însă…

Toshiba se pliază pe bucătăria ta

Ca multi dintre noi nici eu nu am gândit bucătăria casei mele vremea respectiva având în vedere o mașina de spălat vase. Astăzi când realizezi designul casei și al bucătăriei te gândești și la electrocasnicele pe care le vei avea asa ca prevezi spațiu și pentru acestea.

Cum va spuneam însă la vremea respectiva nici prin cap nu-mi trecea o asemenea achiziție asa ca nu am prevazut spațiu pentru ea. Pai și ce-i de făcut? Te apuci sa schimbi mobila de bucătărie pentru ca nu ai prevazut-o cu spațiu pentru mașina de spălat vase? Atunci unde ar mai fi rentabilitatea? N-ar fi o investiție mult prea costisitoare oare?

De asta am devenit eu fan Toshiba. Trebuie sa recunosc ca sunt puține branduri de mașini de spălat vase pe piața romanească care pun la dispoziția clientului toate cele 3 tipuri de mașini de spălat vase: Free Standing, Complet Incorporabile și Compacte. Astfel încât sa poți sa incluzi acest electrocasnic fără a realiza schimbări majore în designul și organizarea bucătăriei tale si fara costuri suplimentare.

Ba mai mult, am descoperit la Toshiba și mașini de spălat mini, compacte și portabile. Știi care-i faza faina la aceste mașini de spălat vase? Faptul ca le poți lua cu tine în concediu daca pleci cu rulota, cortul sa zicem sau când mergi în weekend sa te relaxezi la casa bunicilor de la tara. Mi se pare genial faptul ca se poate alimenta simplu cu un rezervor de apa sau la robinetul de la bucătărie. In plus are și funcție de sterilizat cu aburi perfecta când pleci în concediu cu un bebeluș mic și trebuie sa-i cureți biberoanele.

Varianta optima pentru mine a fost cea compacta. Pentru ca am putut sa optimizez un spațiu neutilizat așezând-o pe mașina de spălat rufe.

lampa UV în mașina de spălat vase

Toshiba Sanitization Lampă UV

Ultimul an a reprezentat pentru multi dintre noi o atenție sporita acordata igienizării mediului în care trăim și obiectelor pe care le utilizam.

Asa ca adăugarea lămpii UV în filtru pentru uciderea bacteriilor este un element care face diferența și care consolidează poziția Toshiba pe piața mașinilor de spălat vase.

filtru antibacterial

Foarte important mi se pare și noul filtru antibacterial datorat tratamentului life-antimicrobi în parțile mașinii care iau contact cu apa. Asta pentru ca este binecunoscut faptul ca apa este mediul propice pentru formarea bacteriilor.

Ce aduc nou mașina de spălat rufe și uscătorul Toshiba?

Ca și în cazul mai sus menționatei am avut nevoie de ceva munca de lămurire ca sa înțeleg beneficiile unui uscător de rufe în locuința mea. E drept rămăsesem cu ideea preconceputa cum ca acesta consuma foarte mult curent electric.

Mașină de spălat rufe
cu uscător T07
TWD-BJ90W4RO (WH)

Tehnologia a avansat mult asa ca odată ce m-am documentat am constatat ca un ciclu de uscare s-ar traduce într-un cost relativ redus comparat cu beneficiile pe care le-am primit în schimb. Am scăpat de umezeala continua din casa care îmi genera mucegai în perioada rece. Am scăpat de rufele care stăteau cu săptămâna la uscat pe sarma și de stendul plin de rufe pe care mereu îl găseau musafirii întins în mijlocul casei.

Din nou, Toshiba vine în întâmpinarea tuturor clienților punand la dispoziție atât mașini de spălat rufe și uscătoare separate cat și mașini de spălat rufe cu uscător inclus. Indiferent de alegerea pe care o faci, fii sigur ca vei avea parte de un produs performant perfect adaptat vremurilor pe care le trăim.

Inovația tehnologica pe care ți-o propune Toshiba se numește The GreatWaves și este formata din doua elemente: Flash Wave si Cold Wash.

Mai exact, Flash Wave permite obținerea aceleași calități de spălare ca în cazul în care am folosi o temperatura ridicata cu o temperatura mai scăzută dar cu o viteza mare de rotație cilindrului.

Pe de alta parte, Cold Wash permite spălarea la 40 grade C cu aceleași rezultate ca în cazul spălării cu temperatura ridicata, economisind însă energia cu pana la 67% și protejând culorile cu pana la 39%.

O alta îmbunătățire care mi-a atras atenția este Cyclone Mix. Aceasta funcție ajuta la creșterea capacității de dizolvare a detergentului. Personal mi se pare geniala aceasta funcție. Pentru ca nu de puține ori mi s-a întâmplat sa-mi rămână reziduri de detergent pe hainele închise la culoare. Motiv pentru care o perioada am renunțat la a mai folosi detergent pudra.

Din același motiv, al utilizării spațiului cat mai eficient am mers pe varianta mașinii de spălat rufe cu uscător inclus. Si imi place faptul ca este prevazut cu invertor ceea ce înseamnă ca își produce singura o parte din energia necesara utilizării ceea ce înseamnă economie la factura de electricitate.

Ce aduce nou frigiderul de la Toshiba?

Cel mai interesant la aceste frigidere mi se pare posibilitatea de a transforma congelatorul în frigider și invers dupa necesitate datorita funcție denumite zona de conversie.

Daca optezi pentru frigiderele cu uși duble, trebuie sa știi ca sunt organizate, conțin 26 de compartimente și oferă cu 30% mai mult spațiu de depozitare decât alte produse similare de pe piață.

Dublul invertor îl ajuta sa economisească pana la 20% în materie de energie.

tehnologia Plasma Pure

Foarte importanta mi se pare și tehnologia Plasma Pure care ajuta la sterilizarea, eliminarea mirosurilor și menținerea prospețimii produselor și a sănătății datorita eliminării bacteriilor prin producerea de ioni și electroni.

Ce aduc nou cuptoarele cu microunde Toshiba?

Deși recunosc faptul ca nu sunt mare fan al cuptoarelor cu microunde dețin unul în bucătărie. Il folosesc cu precădere pentru a dezgheța rapid produse congelate. Asa ca din punctul acesta de vedere noua tehnologie Invertech pe care o propune Toshiba mi se potrivește de minune. Aceasta mărește cu 30% capacitatea de dezgheț uniform a cuptorului cu microunde.

In plus am descoperit ca îl pot folosi și pentru a creste mai rapid aluatul atunci când vreau sa pregătesc pizza sau cozonac cu funcția de gătire la temperatura scăzută.

Si pe final, dacă eu nu v-am convins ii las pe cei care au achiziționat produse Toshiba sa împartă cu voi impresiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.