Barcelona: Hotel Sagrada Familia review

Hotelul Sagrada Familia este un hotel de 3 stele situat în zona centrala a Barcelonei la o distanta de 2 străzi de renumita catedrala cu același nume.DSC00599Situata pe strada Carrer de Còrsega, 541-543, 08025 din Barcelona este foarte aproape de gura de metrou dar și de stațiile de autobuz, ceea face ca acest hotel sa fie foarte accesibil celor ce vor sa se cazeze aici. Pentru a ajunge aici noi am luat autobuzul din aeroport pana în Piata Catalunia, de unde am luat metroul pana la catedrala.

Nu va închipuiți ce surpriza am avut când am ieșit din gura de metrou și am văzut catedrala înălțându-se chiar deasupra mea. Nu mi-am închipuit ca practic stația de metrou este chiar sub catedrala. Daca ar fi sa calculez as zice ca practic de la aeroport pana la hotel faci cam 1 h cu mijloacele de transport în comun. La metrou puteți folosi liniile L2 și L5 care au opriri și în stația de metrou Sagrada Familia.

Recomandarea mea este sa folosiți bilete de 10 călătorii dacă nu intenționați sa stați o perioada mai îndelungată pentru ca le puteți folosi pe orice mijloc de transport iar prețul este foarte bun.

DSC00597

 

Dar sa ne întoarcem la hotel. Personalul foarte amabil, mai ales ca am avut plăcută surpriza sa constat ca nu-mi funcționa pheon-ul in camera și când m-au văzut cu parul ud la recepție au rezolvat problema foarte repede aducându-mi alt pheon pana când urmau sa apară cei de la mentenanță sa repare aparatul. Am apreciat și faptul ca nu intra oricine si oricand în hotel. Spre exemplu în prima seara când am fost la meci ne-am întors în jur de miezul nopții, noi și încă vreo câteva cupluri, cum și recepționerul e om, a fost și el să-și rezolve problema dar a încuiat ușa. ne gândeam deja ca o sa dormim pe lângă hotel când a revenit, cerându-și scuze pentru ca a închis ușile dar fiind singur pe tura de noapte nu poate lasă recepția nesupravegheata.

DSC00524

Prețul unei camere este cuprins intre 50 euro și 120 euro pe noapte în funcție de tipul camerei. Camera nu este foarte spațioasă dar este în schimb foarte bine bine organizata, iar patul, hmmm patul este divin. Pe bune la plecare îmi venea sa-i întreb de unde au luat saltelele pentru ca am dormit ca un prunc în ele. Wi-Fi este gratuit și chiar functioneaza foarte bine, va spun pentru ca am avut surpriza sa stau la hoteluri care aveau Wi-Fi inclus în preț dar din păcate acesta nu funcționa.

DSC00521

Baia draguță, foarte curata cu cada și cu bideu, lucru care rar mi-a fost dat sa vad prin diversele hoteluri prin care am fost și pentru care de la mine au un punct în plus. Pentru ca am bideu și acasă și sunt conștientă de utilitatea sa, am fost plăcut impresionata sa vad ca în hotel se pune accent pe asa ceva.

DSC00588

Restaurantul este intim și micuț iar meniul diversificat. Este imposibil sa nu găsești ceva pe placul tău din meniul cald sau din cel rece pe care îl pun la dispoziție. Am apreciat ca pun la dispoziția clienților și preparate tradiționale cum sunt jamon-ul și omletele cu cartof. De asemenea platoul cu fructe este foarte diversificat iar criticile din belșug, doar suntem în tara lor.

DSC00579

Cum în spatiile închise nu se fumează ca și la noi de altfel dar soțul meu este un împătimit al țigărilor am întrebat unde ne putem bea cafeaua bucurându-ne și de viciu și am fost direcționați către o mica terasa interioara cu ieșire din restaurant. Dar cum de regula îmi fac temele de acasă știam ca acest hotel se lauda și cu o terasa pe acoperiș de unde poți sa te bucuri de priveliștea catedralei Sagrada Familia. Asa ca am fost îndrumați sa luam liftul pana la ultimul nivel, apoi sa luam scările pana pe acoperiș. Oare ce poate fi mai frumos, decât o ceașcă de cafea aburinda savurata în lumina soarelui care se ivește din spatele turlelor catedralei lui Gaudi?

DSC00590

 

 

 

2 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Barcelona - gust de sangria in ianuarie - Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.