Ho Ho Ho… Piete de Craciun cu Ryanair

De ani de zile visez la o vacanta europeana de sărbători, dar pustii fiind mici, acest lucru a fost practic imposibil. Asa ca acum ca au mai crescut îmi permit sa încep sa visez din nou și va spun sincer ca tare mi-as dori ca anul acesta sa vizitam târgurile de Crăciun europene, atât de renumite de altfel.

Cum afara ploua, e frig și toamna își intra în drepturi pe deplin, iau laptopul larga mine în pat și dau o căutare sa strâng informații pentru a-mi convinge soțul sa fugim în lume de sărbători.

Întâi mi-am făcut o idee despre ce piețe de Crăciun as vrea sa vizitez și în topul listei sunt: Berlin, Budapesta, Praga și Viena. Fiecare dintre aceste orașe minunate are la rândul sau o mulțime de piețe tematice de sărbători ce nu trebuie ratate, dar sa vedem cum ne încadrăm în buget, nu de alta dar suntem o familie de 4 persoane și costurile sunt pe măsură.

piata-de-craciun-berlin-11
www.captaintravel.ro

Sa începem cu Berlin zic. Germania este o tara cu tradiție în ceea ce privește târgurile de Crăciun, și cu atât mai mult Berlinul care are singur undeva intre 50 și 100 de piețe organizate în lunile noiembrie, decembrie și uneori pana în ianuarie cu specific de sărbători. Dintre toate fără doar și poate, Gendarmenmarkt este cea mai frumoasa și mai căutata de turiști dintre piețele berlineze. E plina de tarabe cu produse alimentare delicioase, cu băuturi dar și cu diverse suveniruri și decorațiuni de Crăciun ce pot fi cumpărate. In corturile ce apropo, la ei sunt încălzite, meșteșugarii locali iți arata cum se fac diversele obiecte tradiționale. Accesul de regula este gratuit de luni pana vineri intre orele 11.00 și 14.00 dar uneori este o taxa modica de 1 euro. Se desfasoara intre 21 noiembrie și 31 decembrie.

Dau o căutare pe internet pentru companii low-cost de zbor și îmi sare în atenție RYANAIR pentru ca are oferta de zboruri București – Berlin în perioada sărbătorilor cu 7.99 euro.

oferta-berlin

Ohh, super mai sunt 5 locuri disponibile în data pe care mi-o doresc eu și noi suntem 4 deci am făcut rezervarea chiar la timp. Si cum suntem la a 3 călătorie în familie cu Ryanair pe anul acesta am uitat sa va spun ca beneficiem și de 20% reducere la prețul total, de asemenea o mulțime de facilitați călătorie familie.zboruri cu copii. Am sa iau și biletele de întors în tara tot la același preț pentru ca am gasit bilete și de întoarcere pentru 13 decembrie, dar cum v-am zis ca sunt pusa pe călătorit asa ca o sa dam o căutare sa vedem ce preturi găsim pentru zborurile din Berlin către Budapesta, fiind interesați de un city break low cost în Budapesta.

oferta-budapesta

Si uite ca am gasit zboruri economice la 9.99 euro. Asa ca pe 8 decembrie ne îmbarcăm din Berlin către Budapesta. Dar nu v-am spus nimic despre Budapesta nu-i asa? Târgul de Crăciun din Budapesta se desfasoara intre 11 noiembrie și 1 ianuarie. Ca și la Berlin și în Budapesta sunt o mulțime de piețe de Crăciun organizate, dar cea mai cunoscuta este Vorosmarty. Găsești patinoare, scene pentru spectacole și tarabe pentru bunătăți.

piata-de-craciun-budapesta-2016-of267-gl4082
www.klasstour.ro

Pentru ca nu am gasit legături spre Viena și Praga, am decis sa ne întoarcem în Berlin din nou la un preț foarte bun de 6.2 forinți/persoana. Oricum Berlinului ii acordasem doar o zi, asa ca încă puțin timp petrecut prin acest oraș minunat nu ne prinde rău, poate mai vedem și alte piețe cu ocazia asta, romantica piața Lucia sau cea mai mare piața de Crăciun din Berlin, Spandau care nu e chiar asa centrala în schimb.

retur-berlin

La un total cu aproape 125 de euro ne plimbam toți 4 din România în Germania, din Germania în Ungaria și înapoi, și ne întoarcem apoi în tara. Mi-as fi dorit sa adaug pe lista și Viena și Praga dar din păcate la Ryanair nu am gasit legături pentru aceste locații iar la alte companii nu am gasit zboruri la fel de avantajoase. Acum nu-mi rămâne decât sa studiez oferta de cazare pentru cele doua locații dar despre asta va voi vorbi într-un articol viitor.

 

Articol inscris in Superblog toamna 2016 proba nr. 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.