Doctor în frumusețe

36817750_ml-360x200
sursa Respiro Time

Apa fierbinte se lovește cu putere de pereții dusului.  Se clătește și iese în baia aburita, trăgând pe el halatul pufos din cuier. Se îndreaptă spre chiuveta pentru a scăpa și de barba țepoasă, crescuta peste noapte. Cu mana încă umeda, șterge oglinda aburita și se privește neincrezator în ea. Inca nu-i vine sa creadă ca pleata neagra ca abanosul, ce-i acoperă capul este a lui. Își trece mana prin parul des împrăștiind picurii de apa ce se jucau pe vârfuri, prin toată baia și aluneca ușor în amintire.

images
sursa Descopera.ro

Este iar în ultimul an de liceu. E dimineață și se pregătește sa plece la ore. Ar trebui sa se întâlnească și cu Oana azi, asa ca se bărbierește și da să-și așeze și parul trecând mana prin el. Când scoate mana din cap, constata ca e plina cu un smoc de fire din parul lui negru. Nu e prima data când i se întâmplă și privindu-se mai bine în oglinda, vede deja golurile de pe scalpul lui. Deja , începe să-și facă griji. Tata și bunicul aveau , dar parca nu asa de tineri. Va trebui sa meargă la un medic, dar cum e tinerețea, îmbracă repede blugii și tricoul, își pune adidașii și când aude târâitul telefonului uita de problema calviției și zâmbetul ii apare în ochi când aude vocea Oanei în difuzor.

Graduation Caps Thrown in the Air
www.huffingtonpost.com

Se vede apoi la festivitatea de final de liceu, îmbrăcat în roba albastra, pe când arunca împreună cu toți colegii toca în înaltul cerului. Zâmbete, urale, felicitări. Doar zâmbetul lui dispare când Oana îl anunță ca prietenia lor s-a terminat. Va pleca sa studieze fotografia la Roma și implicit va începe un nou capitol în viata, iar privirea ei trece de la chelia lui tot mai proeminenta spre Radu, colegul lui care va studia istoria tot la Roma.

Vede lacrimile ce-l ard, refuzul lui de a participa la banchet și hotărârea de a găsi o soluție pentru a scăpa de chelie. Daca pana atunci nu știuse exact către ce se vor îndrepta pașii lui în viitor, acum era hotărât sa urmeze cursurile facultății de bio-inginerie medicala și sa se specializeze în cercetarea tratamentelor pentru scalp și par.

Se vede apoi surâzător și determinat pe băncile facultății, nopți nedormite, studii, experimente, dezamăgiri și în final reușite.

chelie
www.doctorulzilei.ro

Cand a primit oferta de a lucra la Farmec, a simțit ca este răspunsul pe care îl aștepta. Era convins ca acolo va reuși sa facă acea descoperire fabuloasa la care visa încă din liceu și care ii va readuce podoaba capilara de mult pierduta. Alături de specialiștii Gerovital a devenit, doctor în frumusețe.

A revitalizat piața produselor pentru cosmetica și întreținere masculina, creând produse romanești de calitate. Dintr-un băiețandru timorat și complexat, devenise un bărbat șarmant și cu mult succes, mai ales de când descoperise tratamentul anticadere al parului, pentru care fusese cobai el însuși. Urmase o perioada de plina ascensiune ațâț pentru el cat și pentru gama Gerovital H3 Derma+, asa cum își denumise prima linie de produse dermatocosmetice create de el.

Invitații la emisiuni, talk-show-uri, congrese, imaginea lui in reviste, la metrou sau pe autobuze, reclame peste reclame. Ce mai, o adevărată viata de vedeta, dar nu atât pentru el, cat pentru noua lui podoaba capilara, deasa și neagra ca pana corbului.

gerovital-derma2

Ar fi străbătut probabil încă multa vreme culoarele amintirilor dacă soneria telefonului nu ar fi tulburat liniștea băii, aducându-l înapoi în prezent. Era Egor, asistentul lui care ii reamintea ca trebuie sa fie prezent la liceu pentru festivitatea și sărbătorirea celor 10 ani de la terminarea acestuia. Se retrase în dormitor, unde îl așteptau pe umeraș ținutele pentru eveniment. Îmbracă costumul bleumarin cărei dădea acel look de vedeta, de bărbat ce avea lumea la picioare și care-i punea ochii în valoare, acei ochi ce priveau ironic poza unei fete de liceu, poza Oanei.

costum-bleumarin-clasic-577x1024
www.fashion365.ro

Intrarea în clasa de liceu unde bătrâna diriginta urma sa strige catalogul fu una triumfala. Toti se învârteau în jurul lui mândri ca i-au fost colegi, dascăli și oarecum cu urme de invidie, specifice celor care nu atinseseră succesul în viata ci se plafonaseră în timp.

O alta festivitate la 10 ani distanta ii aparu aievea în fata ochilor doar ca astăzi privirea lui trecu pe deasupra chipului obosit și îmbătrânit al Oanei pentru a poposi în ochii albaștri ai Anei, fosta lui colega de banca. Viata nu fusese darnica cu Oana, care se căsătorise cu Radu. Ea era fotograf la o revista locala, el profesor de istorie distrus de băutură. Urmele anilor  și ai abuzurilor brăzdau atât chipul Oanei cat și pe cel al lui Radu, poate nu le-ar fi stricat sa afle secretul frumuseții, testând noile lui produse dermatocosmetice sub îndrumarea plina de profesionalism a angajaților de la Farmec. Dar asta mai putea aștepta pana mâine. Acum nu-și dorea decât sa danseze și sa sa simtă corpul Anei cum se topește sub atingerea lui…

 

Acest articol este inscris in Superblog toamna 2016

proba 3 #FarmecInSuperBlog

1 comentariu publicat

  1. Felicitari pentru articol! Ai scris foarte fain, insa mi-ar fi placut sa citesc cateva cuvinte despre produse. De asemenea, atentie un pic mai multa la scriere, deoarece din cauza grabei, probabil, se folosesc niste exprimari un pic… gresite, ca sa spun asa.

    Mult succes la urmatoarele probe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.