Boala Lyme – tratament clinica în Ausburg, Germania

LYME…Tu știi ce este Lyme? Este o boala necruțătoare provocata de mușcătura de căpușă
prin care are loc infestarea cu borelia.

Este boala cu 1000 de fete.

Este boala care paralizează treptat toți mușchii pacientului, transformându-l într-o leguma fără apariția nici unei modificări în analizele curente.lyme-mica

Este o boala perfida cu implicații de durata și repercursiuni iremediabile.

In plus, este o boala neacceptata și nerecunoscuta de sistemul medical romanesc, inexistenta în nomenclatorul de boli din România.60575790

Este o boala pentru care nu avem medici și implicit nici tratament în tara.

Lyme este boala din cauza căreia a murit actorul Șerban Ionescu, deși sistemul sanitar din România nu o recunoaște.

 

Traduceri medicale

Daca ai noroc și constați mușcătura de căpușă la timp, te duci la medic și cu o doza de antibiotice ești ca nou după cum ii vorba pe la noi.

Daca în schimb, nu este descoperita la timp și boala Lyme se instalează în tot organismul, cronicizându-se, singura soluție sunt cele doua clinici din lume ce tratează aceasta afecțiune, una în Ausburg – Germania și una în U.S.A.

Cei trei pași care trebuie urmați pentru a urma tratamentul în aceste clinici sunt următorii:

  1. 20.000 Euro – disponibilitatea acestei sume considerabile care este aproximativ costul tratamentului, al cazării si transportului pana în Germania
  2. programarea – numărul locurilor este limitat, al bolnavilor nelimitat
  3. traduceri medicale pentru dosarul pacientului pe care acesta trebuie sa le predea medicilor de la clinica pentru a cunoaște istoricul bolii

Caz real….

Ionelia, 53 de ani, asistent medical, actualmente pensionar pe caz de boala, suferă de peste 8 ani de zile de oboseala, febra, frisoane, migrene, dureri musculare și de ligamente, inflamarea nodulilor limfatici, o afecțiune care o duce încet dar sigur spre paralizie, fără a avea însă niciun diagnostic. Are în schimb un dosar voluminos cu peste 1000 de file din analize, RMN-uri, ecografii, recomandări medicale adunate în cei peste 8 ani de chin. Un dosar plin cu simptome pe care niciun medic nu este în stare sa le coreleze si pe baza căruia este trimisa de cele mai multe ori la psihiatrie. Nu-i asa ca este mai ușor sa consideri ca pacientul are probleme psihice, decât efectiv sa cauți cauza afecțiunii?

Acum 8 ani de zile, în urma faptului ca se simțea obosita și fără vlaga, la niște analize mai amănunțite, a primit prima lovitura, a aflat ca suferă de hepatita virus C căpătată cu ani în urma pe când, ca asistenta medicala, s-a înțepat cu acul unei bolnave căreia ii administra tratamentul cu interferon.

La indemnul colegilor de breasla și al medicilor care au luat-o în evidenta și-a depus dosarul pentru tratamentul cu interferon. Birocrație multa și cam atât. Nimeni nu s-a chinuit sa-i facă analize în prealabil pentru a vedea dacă este sau nu compatibila cu tratamentul, ceea ce evident, nu a fost. S-a dovedit a fi acea persoana din 1000, alergica la interferon și care suferă și de hepatita autoimuna.

Dupa a treia injecție, a fost nevoita sa întrerupă tratamentul, dar efectele adverse s-au resimțit în organism, cu atât mai mult cu cat încă nu știa ca mai suferă și de altceva pe atunci, o afectiune pe care interferonul o stârnise, o trezise și o accelerase.

Dupa zeci de spitalizări în București, Târgu Mureș și Moinești, o doctoriță care a avut răbdarea de a citi dosarul ei cu adevărat i-a sugerat sa facă o analiza pentru borelia, pentru ca după simptome i s-a părut ca ar fi boala Lyme, rezultat al mușcăturii de căpușă.

Dand timpul in urma, Ionelia își amintește faptul ca în urma cu mai bine de 30 de ani, aflându-se cu soțul la munte la niște prieteni, s-a trezit într-o dimineață cu o urma pe picior fără a ști însă cauza. Câțiva ani, eritemul s-a tot mișcat când pe mana, când pe picior dar medicii n-au putut sa-i dea o explicație la vremea respectiva, apoi la un moment dat a dispărut definitiv și a uitat si ea de el pana ce a primit rezultatele analizelor prelevate de singura clinica din România pentru diagnosticare a bolii Lyme si care le trimite spre analiza la laboratorul din Germania.

Confirmarea faptului ca are prezenta în corp, borelia, virusul care provoacă boala Lyme, a venit la pachet cu o alta dezamăgire, conștientizarea cruntei realități romanești.

Cu ultimele forte, aproape imobilizata la pat, Ionelia a decis sa caute ajutor de specialitate la singura clinica din Europa care tratează boala Lyme, din Augsburg, Germania.

Programarea a realizat-o pe mail, facil, de acasă, accesând site-ul clinicii și răspunsul la primit în mai puțin de 48 de ore. Avea mai puțin de 3 luni, să-și pregătească dosarul și sa se prezinte la clinica.

La cei 53 de ani, Ionelia vine dintr-o perioada încă care nu se punea atât de mult accent pe cunoașterea limbilor străine. Astăzi însă lucrurile stau diferit. Din păcate însă, nici cunostintele de limba germana nu ar fi ajutat-o foarte mult, dat fiind ca pentru a putea trimite dosarul la clinica din Germania, avea nevoie de o traducere în termeni de specialitate.

O prietena, tot asistenta medicala de profesie care a plecat sa lucreze în Anglia i-a sugerat sa apeleze la Agenția de traduceri Swiss Solutions, fiind foarte mulțumită de traducerile realizate prin intermediul lor pentru dosarul de angajare necesar în spitalul englez.

Apelând la Swiss Solutions a rezolvat ușor problema traducerii dosarului medical din romana în germana. Aceasta este o societate specializata în traducerile documentelor cu terminologie medicala a cărei activitate se desfasoara în tara nostra de 9 ani de zile ajutând pacienți, doctori sau alți specialiști medicali sa comunice mai ușor cu cei din domeniul medical din alte colturi ale lumii, realizând traduceri în 78 de limbi.  In plus, Ionelia a primit ajutor și în traducerea scrisorii medicale pe care a pregătit-o pentru a prezenta medicilor în Germania, întregul parcurs al bolii în cei 8 ani de când suferă și se plimba prin spitalele din România.

Daca primele doua probleme s-au rezolvat foarte ușor, problema colectării celor 20.000 euro după ce ani de zile a cheltuit tot cea a avut prin spitalele romanești, reprezinta adevărata greutate…

Din păcate, fără ajutor, tot efortul ei va fi inutil și ea va fi un alt exemplu care va dovedi ca sintagma „Operație reușită. Pacient mort” este în tara noastră o realitate…un alt pacient învins de sistem.

 

2 comentarii publicate

  1. Este incredibil cum o fiinta asa mica poate provoca chiar moartea unui om…
    In astfel de cazuri, doar medici din anumite tari reusesc sa mai imbunatateasca sau sa salveze viata unui pacient. De aceea e bine ca exista specialisti in traduceri medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.