Paznicii Legământului (volum 2 serie Tom Egeland)

Motto: „Asa a început totul. Sira Magnus era preot. Salva suflete rătăcite. Eu sunt arheolog. Salvez trecutul de uitare” Paznicii Legământului – Tom Egeland

 

Se ia un manuscris antic plin de coduri scris într-o limba veche și un arheolog norvegian, tocilar și fără sex-appeal.

Mai pui și o frăție născută undeva în negura vremurilor antice, care a jurat sa protejeze manuscrisul de oricine ar încerca sa pună mana pe el în scopuri mai puțin ortodoxe.

Se adaugă un miliardar excentric și însetat de cultura, rafinat și neiubitor de sânge dar care își permite sa plătească matahale fără scrupule care sa-i facă treburile murdare.

Rezultatul este un thriller palpitant în genul Codului lui Da Vinci dar cu accente specifice literaturii nordice.

Suna interesant?

Paznicii Legământului este a doua carte din seria norvegiana de succes, scrisa de Tom Egeland. Personajul principal este Bjorn Belto, un arheolog de genul șoarece de biblioteca alias Robert Langdon din Codul lui Da Vinci, cu amendamentul ca norvegianul nu prea excelează la capitolul femei după cum el însuși recunoaște în carte.

Tocilarul clasic este atras de un prieten într-o aventura periculoasa atunci când este chemat sa vadă un manuscris străvechi.

Îmbinarea de texte antice, coduri și povesti istorice, se îmbină cu locațiile deosebite în care ești purtat alături de Bjorn Belto și prietenii lui.

Din peșterile norvegiene în cele islandeze, poposești apoi în templele egiptene. Ești purtat prin anticariatele italiene și prin arhiva secreta a Vaticanului ca în orice thriller care se respecta. Ce-ar fi un mister fără implicarea Vaticanului, nu-i asa? Dai o fuga și pe la Biblioteca Congresului a Statelor Unite ale Americii și prin așezările istorice din Groenlanda pentru ca la finalul călătoriei poposești în exoticul Santo Domingo.

Este o carte captivanta care îmbină istoria vikingilor cu istoria zeilor egipteni și cu elemente de suspans specifice unui roman polițist.

Deși acțiunea se învârte în jurul lui Bjorn Belto, acesta are  nevoie de sprijinul prietenilor sai pentru a reuși sa spargă codurile și a dezlega enigma creștinătății, pentru ca asemeni multor thrillere și acesta își găsește inspirația  tot în secretele ascunse cu strășnicie de Vatican și societățile secrete ce pornesc din vremea templierilor.

Pentru mine a fost genul de carte pe care nu am putut s-o las din mana odată ce am început-o, perfecta de citit în serile reci de iarna la gura sobei alături de o cana de vin fiert cu scorțișoară. Ma gândesc serios ca ar fi o buna idee sa vedem ceva filme cu vikingi noi bazate pe aceasta serie de cărți.

Va spuneam ca aceasta carte face parte dintr-o serie scrisa de Tom Egeland alături de Capatul Cercului prima carte și  Evanghelia dupa Lucifer, a treia carte din serie, dar pot fi citite și separat pentru ca acțiunea este distincta, singurul lucru pe care îl au cărțile în comun fiind personajul principal și enigmele antice.

Voua va urez lectura plăcută în cazul în care v-am trezit curiozitatea și celor interesați sa citească aceasta carte sau seria întreaga din care face parte, va spun ca le gasiti pe site-ul editurii All la preturi foarte bune mai ales ca suntem in perioada Black Friday și au reduceri de pana la 70%.

 

12 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. Evanghelia după Lucifer (volum 3 seria Tom Egeland) – Momente de viață
  2. Capatul Cercului (volum 1 seria Tom Egeland) – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.