Evanghelia după Lucifer (volum 3 seria Tom Egeland)

Motto: „Poate părea greu de înțeles, dar nu sunt nebun. Daca tot veni vorba, nici foarte normal nu sunt. Sunt pana la urma marcat de suferință, lucru care nu mai poate fi schimbat și în fata căruia trebuie sa ma resemnez.” Evanghelia după Lucifer – Tom Egeland

Luam un manuscris, din nou, se pare ca ne plac mult manuscrisele, scris cum era și de așteptat în coduri străvechi și același arheolog norvegian tocilar și fără sex-appeal. O sa ma întrebați probabil care același, iar pentru cei care n-au citit recenzia volumului doi din seria lui Tom Egeland, Paznicii Legământului, va spun ca mai multe detalii aflați în articolul dedicat.

Povestea noastră începe de asta data într-o peșteră din Ucraina unde amicul nostru este solicitat de un cunoscut din domeniu pentru a scoate ilegal din tara un manuscris antic căruia statul ucrainian nu-i conferă valoarea reala și nu este dornic de a investi bani în studierea lui.

Deși pare un lucru simplu și fără implicații periculoase, ca de obicei Bjorn Belto este prins într-o adevărată aventura care consta într-o fuga constanta pentru a-și salva viata pe măsură ce o suita de adepți criminali ai unui cult antic încearcă sa pună mana pe respectivul manuscris.

Si încă o data alături de prietenul nostru norvegian reușim sa facem înconjurul lumii lăsând cadavre în urma noastră prin marile orașe ale lumii din Oslo la Paris, printre morți ritualice spre Amsterdam și Carcasonne.

CRIME. SUSPANS. PUZZLE

Printre atâtea crime se pare ca a mai crescut puțin și sex-appeal-ul lui Bjorn care este însoțit de o frumoasa doamna după care încep sa i se cam încălzesc călcâiele în drum spre Roma.

Va gândiți probabil ca Roma fără ceva călugări, ordine religioase și Vatican nu merge, nu-i asa? Ei bine, aveți dreptate. In plus ce ar face Bjorn la Vatican, fără o vizita în arhiva secreta?

Dar dacă tot ne plimbam prin Europa, nu va gândiți ca ar fi cazul sa poposim și pe plaiuri mioritice? Nu va închipuiți cat de dragi îmi sunt autorii străini care plasează acțiunea și prin tara noastră draga.

Apoi ca sa mai pigmentam puțin ca sa nu devina plictisitoarea punem ceva implicații teroriste și CIA, doar n-ați vrea sa lipsească americanii din carte și nici britanicii de la Oxford ca sa poposim puțin și prin Irak.

Ia spuneți, v-am trezit curiozitatea? Daca romanul Evanghelia după Lucifer v-a trezit interesul, va spun ca o gasiti alături de celelalte doua cărți din seria scrisa de Tom Egeland, Capatul Cercului și Paznicii Legământului pe site-ul editurii All. redusa la preț cu 25%.

Mie nu-mi rămâne decât sa va urez spor la citit și va aștept în comentarii cu propriile impresii despre aceasta carte si despre seria întreagă din care face parte.

10 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Capatul Cercului (volum 1 seria Tom Egeland) – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.