Femeia te ridica, femeia te coboară Din oficiu – Cristi Ardelean

„Bonnie și Clyde se născuseră altundeva, dar varianta autohtona a cuplului, altoita pe ambiție și duritatea, promitea infinit mai mult.”  Din oficiu – Cristi Ardelean

Din oficiu este o carte semnata de Cristi Ardelean și care a apărut la editura Karth. Nu știu la ce m-am așteptat când am deschis cartea, dar va spun sincer ca nu m-am așteptat sa o citesc pe nerăsuflate în mai puțin de o zi.

Este o carte alerta, care te tine cu sufletul la gura de la prima la ultima pagina. In genul marilor thrillere americane si care ii netezește drumul autorului spre o mare cariera în materie de cărți polițiste, cu atât mai mult cu cat nu putem sa ne mai lăudam cu prea multi scriitori în aceasta zona în tara noastră.

Acțiunea cărții are doua planuri. Unul al vieții de zi cu în care un avocat naiv și începător în ale dreptului primește spre apărare cazul unui scriitor necunoscut acuzat ca și-a tranșat iubita după descrierea din cartea pe care tocmai o publicase. In al doilea plan avem cartea scriitorului în care Marcel, personajul principal o omoară pe Carmen iubita lui cu ajutorul unui student la medicina care o tranșează lejer și fără resentimente.

Citind cartea gândul mi-a zburat la cazul Elodiei rămas încă nerezolvat care se prea poate sa fi servit ca sursa de inspirație pentru cartea noastră dar și la bestseller-ul american „Fata dispărută” de Gillian Flyn cu amendamentul ca povestea este pur romanească.

Cartea e ușoară, lejera cu pasaje amuzante, scrisa din perspectiva avocatului naiv și va recomand s-o citiți pe fundalul melodiei Adei Milea – Femurul de care mie mi-a adus aminte.

Ahhh, era sa uit dacă v-am trezit interesul gasiti cartea pe site-ul editurii Herg Benet care și-a dedicat ultimii 6 ani descoperirii și valorificării talentelor literare autohtone.

12 comentarii publicate

  1. Daca e despre Elodia o vreau si eu pentru ca eu chiar am cunoscut-o pe Elodia personal si mi-a parut rau sa aflu ca a disparut. 🙂 Imi plac cartile inspirate din fapte reale, in special cele politiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.