Plante medicinale și aromatice din farmacia bunicii

 

Titlu: Plante medicinale și aromatice din farmacia bunicii

Autor: Renate Dittus-Bar

Nr. pag.: 128

Editura: Casa

An publicare: 2016

Traducere: Simona Weiss

Tehnoredactare: Astrid Tarlea

Director marketing: Csiky Zoltan

 

Astăzi o sa va vorbesc despre o carte care nu ar trebui sa lipsească din biblioteca nimănui. Este o carte cu și despre plante, în majoritate specific romanești. Plante de care ne lovim zilnic si pe care am putea sa le folosim cat mai eficient în viata și pentru sănătatea noastră.

Probabil va gândiți ca astfel de informații le puteți cu ușurință găsi pe internet. Eu sunt mai practica din fire și mereu ma gandesc și la posibilitatea de a nu putea folosi internetul din diverse motive. La fel ca în cazul încălzirii la centrala pe gaze. Ce se întâmplă când sa zicem e pana de gaze? Ce se întâmplă când nu ai curent electric? Evident centrala nu functioneaza și decât sa stau în frig prefer sa am o sursa de încălzire de rezerva și anume o soba clasica din teracota cu încălzire pe lemne.

Acesta este și cazul cărților pe care le achiziționez pentru biblioteca mea și care în anumite momente pot fi mai utile decât toate informațiile de pe internet.

Cartea Plante medicinale și aromatice din farmacia bunicii, scrisa de Renate Dittus-Bar ne oferă atât o prezentare a acestor plante minunate care ne înconjoară cat și idei și rețete de tincturi, uleiuri, oțeturi, ceaiuri, bai, alifii, delicatese culinare  dar și decorațiuni din plante.

In cele 128 de pagini, găsim informații pornind de la semănatul plantei, divizarea, butășirea și marcotajul acestora, transplantarea răsadurilor, solul potrivit, folosirea îngrășămintelor și combaterea dăunătorilor. Aflam cum trebuie sa cultivam plantele în gradina și cu cine sa le învecinăm pentru a ne bucura de propria noastră farmacie naturala dar si de ce soiuri de plante medicinale și aromatice putem sa ne bucuram în casa pe balcon și pe pervaz.

 

Pentru ca încă nu a sosit primăvara, n-o sa va prezint în acest articol partea de grădinărit dar o sa va prezint pașii unui moment de relaxare natural.

Cu siguranță, fiecare dintre noi are tei în casa, fie ca e sub forma de flori adunate puse la uscat sau sub forma de pliculețe de ceai. Trecand peste calitățile medicinale ale teiului, acesta are și proprietăți de relaxare și o o baie cu ceai de tei este ideala pentru a scăpa de stresul cotidian.

Eu am plante uscate în casa pentru ca din fericire încă bunicii mei se preocupa sa îmi doteze cămara și cu plantele medicinale pe care le aduna pe perioada verii. Asa ca am urmat pașii din carte și am pus la fiert o oala cu apa în care am adăugat florile uscate de tei lăsând sa fiarbă decoctul circa 35 minute.

Apoi am strecurat ceaiul în cada și am adăugat puțin spumant de piersici pentru a spori aroma din cada, am aprins și lumânările și mi-am pregătit un pahar de vin rosu și de îndată ce termin de postat acest articol ma voi bucura de o relaxare naturala cu tei în seara aceasta.

Pe viitor sunt tentata sa încerc și rețetele de tincturi, lichioruri și punciuri prezentate în carte pe care am de gând sa o lecturez în amănunt în timp ce ma relaxez în cada.

Voi cum folosiți natura în casa voastră?

Daca v-am făcut curioși nu ezitați sa cautați cartea pe care o gasiti pe site-ul editurii Casa la reducere.

9 comentarii publicate

  1. Mi-a placut de cand eram pustoaica sa fac baie in apa in care am picurat arome. Insa am facut proasta alegere de a arunca la gunoi cada si a cumpara o cabina de dus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.