Masaj facial acasă cu Ayurmed

De-a lungul istoriei masajul a fost încă din antichitate o tehnica de tratament pentru diferite afecțiuni foarte apreciata de popoarele lumii. Atestat documentar de greci, masajul a cucerit treptat întreaga lume. Popoarele lumii au început cu timpul sa se specializeze și sa se dedice anumitor tipuri de masaj, iar cei mai recunoscuți în timpurile noastre sunt japonezii și chinezii.

Europenii de astăzi au transformat masajul dintr-o tehnica medicala într-o ramura cosmetica foarte bine primita de public. Având ca model chipul gheișelor din cultura japoneza a căror piele și astăzi ne mai inspira, foarte multe saloane s-au deschis în lume specializate în masaj facial.

Având ca beneficii, atât întârzierea apariției ridurilor cat și îndepărtarea stresului, masajul facial este din ce în ce mai utilizat atât de reprezentatele sexului frumos cat și de domnii care astăzi acorda mult mai multa atenție aspectului fizic decât în anii din urma.

Probabil va gândiți și voi ca și mine ca deși suna frumos și fiecare își dorește sa se bucure zilnic de toate tipurile de masaj, nu numai de cel facial, bugetul nu ne permite sa apelam mereu la un salon estetic pentru a ne răsfăța. Asa ca în articolul de fata vreau sa va prezint o crema pentru masaj facial marca Ayurmed, pe care am avut plăcerea s-o testez prin intermediul celor de la Brander de care va puteți bucura în intimitatea casei voastre fără prea mult efort.

O piele a tenului hidratata, proaspătă și luminoasa se poate obține lejer acasă dacă ai o crema pentru masaj facial și respecți careva reguli în privința masajului care țin de presiunea cu care acesta este efectuat și mușchii care beneficiază de el.

Efectele masajului facial

Masajul stimuleaza vasele de sânge, îmbunătățind circulația acestuia și având ca scop păstrarea sănătății și a aspectului frumos al tenului. Fata și capul nostru sunt legate intre ele de aproximativ 30 de mușchi care au rolul de a compune expresia faciala dar sunt folosiți și pentru a manca. Acesta îmbunătățește circulația sângelui și ajuta la refacerea fermității pielii.

Masajul facial scade anxietatea și înlătură dispoziția proasta, uneori chiar stările depresive. Este chiar dovedit faptul ca persoane care au fost supuse unor teste psihologice în urma unei ședințe de masaj facial, au obținut rezultate mult mai bune, fiind mult mai relaxați și mai lipsiți de stres.

Daca suferi din pricina inflamării sinusurilor este bine de știut faptul ca, masajul la nivelul parții superioare a fetei te poate ajuta sa elimini surplusul de mucus și sa eliberezi congestia nazala.

Dat fiind ca pe fata se aduna o mulțime de noduli limfatici, un masaj facial are și efectul de a drena limfatic tenul mai ales în zona bărbiei.

Crema pentru masaj facial cu scorțișoară și curmale

Va povesteam ca am descoperit o crema speciala pentru masaj facial ale cărui ingrediente au rolul de a trata tenul deshidratat și obosit pentru ai conferi acestuia strălucire și nu în ultimul rand sănătate.

Are o consistenta grasa, motiv pentru care este foarte buna și pe post de crema hidratanta în sezonul rece. De asemenea tot din aceasta cauza, eu am ales sa o folosesc pe post de crema pentru noapte, pentru ca pierd multe nopți fără somn și asta fără un tratament corespunzător asupra tenului și-ar spune cuvântul în materie de riduri și cearcăne.

Având la baza un extract din scorțișoară, aceasta crema stimuleaza circulația sangvina la nivelul epidermei, reduce ridurile fine, are efect antiinflamator și antibacterian. La acesta se adaugă uleiul din germeni de grâu a cărui rol este acela de a elasticiza pielea și de a o tonifia. Extractul din curmale are efect antioxidant și previne îmbătrânirea prematura a pielii iar vitamina A pe care acestea o conțin previne aparitia petelor și refac bariera lipidica a pielii reglând secreția de sebum la nivelul tenului.

Un punct în plus pentru aceasta crema din punctul meu de vedere este și faptul ca poate fi utilizata pentru masajul întregului corp și deși cantitatea este de doar 50 ml/cutie consistenta grasa o face suficienta pentru suficiente ședințe de masaj.

Reguli pentru un masaj facial eficient la domiciliu

Masajul trebuie realizat în concordanta cu fluxul natural al mușchiului. Creșterea beneficiilor masajului depinde în mare parte și de executarea corecta a acestuia.

Presiunea cu care acesta masaj este executat la nivelul tenului trebuie sa fie gradata și sa nu depășească nivelul peste care masajul nu mai este plăcut, ci devine dureros. Reacțiile pielii pe măsură ce masajul este aplicat va pot ghida în stabilirea nivelului presiunii pe care trebuie sa-l abordați. De exemplu, pielea obrajilor și conturul fetei necesita o presiune mai ridicata în masaj în comparație cu zona din jurul ochilor care fiind destul de sensibila, necesita un masaj delicat și o presiune scăzută în efectuarea acestuia.

Si viteza cu care masajul este efectuat contează, de regula fiind adecvat ca aceasta sa fie în sincron cu pulsul tău.

De asemenea este bine sa ții cont și de periodicitatea cu care iți realizezi acest masaj facial. Nu este necesar sa fie zilnic pentru ca nu-ți dorești sa sensibilizezi pielea. Masajul facial ar trebui sa fie o activitatea agreabila atât pentru tine, cat și pentru tenul tău motiv pentru care este suficient sa-l realizați de doua ori pe săptămână.

Este bine sa eviți masajul atunci când ești foarte obosita, când pielea iți este inflamata după o ședința intensa de expunere la soare, când ai alergii, acnee, răni sau febra.

Pașii unui masaj facial de calitate

In primul și în primul rand, atunci când vrei sa realizezi masaj facial acasă, trebuie sa ții cont sa demachiezi bine tenul și apoi sa-l speli bine cu apa și săpun pentru a îndepărta excesul de sebum și celule moarte. Apoi cu degetele se întinde crema uniform pe fata după ce în prealabil a fost încălzită intre palme. Masajul facial se realizează cu mișcări blânde dinspre frunte alunecând ușor spre bărbie.

In zona frunții se realizează mișcări circulare dinspre centrul frunții spre exterior pana ajungeți la tâmple.

In jurul ochilor aveți doua zone distincte, zona superioara a ochilor unde este bine sa masați din interior spre exterior, pornind de la întâlnirea frunții cu nasul și partea inferioara unde trageți ridurile ușor către exterior pentru ca mai apoi sa le coborați ușor pe conturul fetei în mișcări blânde.

Coboară degetele apoi de-a lungul nasului din frunte către capătul nasului, apoi masează ușor zona laterala a nărilor pentru ca la final sa cobori pentru a masa zona superioara și inferioara a gurii cu mișcări circulare dinspre interior spre exterior.

Obrajii ii masați circular, în spirala de la bărbie către tâmple. Puneți apoi mâinile pe obraji și întindeți pielea gentil către urechi după care presați ușor exact la baza acestora.

Coboară apoi masajul pe gat și te-ndreaptă spre piept după care îndepărtează excesul de crema cu dischete demachiante și clătește cu apa călduță.

Voi ați încercat masajul facial la domiciliu?

 

 

 

2 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Protecție ayurvedica pentru ficatul tău – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.