Învăț sa citesc alături de Editura Gama

De când fetita mea a intrat în grupa 0, am început sa caut tot mai mult cărți și cărticele care sa-i stimuleze plăcerea pentru lectura. Recunosc ca din dorința de a-i prezenta toate cărțile care mi-au luminat mie copilărie, am sărit câțiva pași și am trecut la Tom Sawyer și Huckleberry Finn. Cum nu am primit entuziasmul scontat mi-am reanalizat biblioteca și discutând cu o prietena am descoperit cărțuliile de la editura Gama care oferă o noua abordare operelor clasice ale copilăriei. Cărțile sunt împărțite pe 3 niveluri: 0, 1  și 2 în functie de nivelul de pregătire al cititorului. Cum noi încă nu am ajuns la nivelul 2, cărțile pe care le-am achizitionat pentru a-mi completa colecția, cum sunt Aventurile Baronului Munchausen și Cele 11 lebede sunt nivel 1 pe când Șoricelul mofturos este nivel 0.

Cărțile mai sus menționate sunt incluse în categoria Carti pentru copii în cadrul librăriei online Libris. Ceea ce-mi place mie foarte mult la aceste cărți este ca cele 16 pagini în care sunt de regula structurate sunt împărțite în cate 2 pagini vecine, una cu scris foarte mare pentru a fi citita atunci când copiii abia descifrează literele și una cu un scris mare pentru o recitire când deja aceștia au învățat sa citească fluent. Foarte draguțe și atractive pentru cei mici sunt si micile inserții cu imagini care înlocuiesc anumite cuvinte pagina cu scris foarte mare.

Tot pentru a face povestea cat mai interesanta pentru cei mici dar și pentru a-i stimula sa învețe cuvinte noi, la mijlocul cărților de nivel 0 sunt abțibilduri cu imaginile care înlocuiesc cuvintele despre care va vorbeam mai sus, iar la începutul cărții este o pagina cu cuvinte unde copilul poate cauta ca sa lipească abțibildul peste cuvântul corect. Noi le lipim pe măsură ce citim fiecare pagina și întâlnim imaginea respectiva.

Micuții mei sunt foarte încântați de aceste cărți și cred ca cei de la editura Gama chiar au reușit sa scoată pe piață un set de cărți foarte utile pentru începătorii în arta cititului. Va invit sa le căutați în librăria online Libris și sa-mi spuneți ce părere aveți despre aceasta colecție și daca micutii vostri au vreo carte preferata.

9 comentarii publicate

  1. Cu astfel de carticele de la Editura Gama am lucrat si eu cu Daria cand era mica. Sunt foarte frumoase si sunt concepute special pentru nivelul de intelegere a celor mici. Sa le folositi cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.