Vine vara bine-mi pare, merg copiii la plimbare…

Atunci când vorbim despre încălțăminte copii, sandalele pentru copii sunt cele mai potrivite pentru perioada calda mai ales ca pot fi încălțate cu ușurință de aceștia, chiar și fără ajutorul părinților sau a celor din jurul lor. Sunt moderne, stilate și mereu în pas cu moda, perfecte pentru

In sezonul cald, atunci când vorbim despre sandale pentru copii, vorbim de fapt despre cel mai popular soi de încălțăminte fie ca sunt realizate din piele, cauciuc sau plastic în modele și culori variate.

Fie ca vorbim despre fete sau băieți, atunci când alegem încălțăminte pentru copii este foarte important sa optam pentru sandale pentru copii de calitate. Pe piață sunt o mulțime de tipuri de sandale dar foarte important este sa aveți în vedere ca sandalele trebuie sa fie practice și comode pentru micuții purtători. Sandalele pentru copii de calitate nu doar protejează micuțele piciorușe dar și asigura acestora nivelul de stabilitate pentru desfășurarea mersului în cele mai bune condiții, chiar și atunci când piciul încă nu a împlinit un an dar pleacă hotărât la plimbare pe propriile picioare.

Cum alegem sandalele pentru copii?

In primul și în primul rand trebuie sa ne asiguram ca sandalele pe care le punem în piciorușele micuților noștri sunt adecvate vârstei lor. A pune sandale în picioarele unui bebeluș care încă nu a început sa meargă, este un simplu moft și tine mai mult de zona modei. O ținută nu pare completa fără sandale, asta nu înseamnă însă ca îl ajuta în vreun fel pe cel mic în ceea ce privește stabilitatea și echilibrul. In mod general, dacă este sa recunoastem, bebelușul nu are nevoie de sandale. Însa dacă vorbim de un bebeluș care începe sa meargă destul de devreme, atunci se schimba problema și în jurul vârstei de 8-12 luni, sandalele nu mai sunt un moft ci ii asigura un mers sănătos și echilibrat.

Atunci când alegeți sandalele, optați pentru o talpa dintr-un material care sa ofere stabilitate, o talpa solida cum sunt cele din piele sau cele din cauciuc, recunoscute pentru tracțiunea buna pe care o oferă.

Sandale decupate Vs. sandale cu vârf închis

Sandalele decupate, de regula nu sunt cele mai potrivite alegeri pentru cei mici care abia învață sa meargă dat fiind ca nu oferă o stabilitate prea buna acestora, motiv pentru care pentru aceștia ar fi de preferat sa optam pentru sandalele cu vârf închis. In ceea ce privește sandalele cu vârf închis, este bine ca acestea sa confere suficient spațiu pentru ca micuțul sa nu fie deranjat, dezvoltând astfel un mers plăcut, corect și sănătos. Pânza este genul de material foarte pliabil potrivit pentru sandalele cu vârful închis sau pielea care se pliază.

Sandalele decupate se potrivesc de regula copiilor care au început deja sa deprinde arta mersului, adică în jurul vârstei de 2 ani. Indiferent de vârstă însă sandalele trebuie sa fie confortabile, fără sa fie prea largi ca sa roada sau prea strâmte cat sa incomodeze și sa strângă.

Sandale noi Vs. Sandale second-hand

Cu siguranță fiecare dintre noi are rude și prieteni care au copii mai mari decât ai noștri și care se oferă sa ne dăruiască haine și încălțăminte pentru micuți și deși sunt pro în ceea ce privesc hainele pentru ca micuții cresc foarte repede și nu se merita costul dacă exista posibilitatea de a le primi gratis, nu sunt de acord și cu încălțămintea purtata. Nu pentru ca nu ar fi bune ci pentru ca odată purtate, acele sandale preiau din modul și stilul de mers al primului purtător existând posibilitatea de a denatura mersul copilului care le poarta la a doua mana. La fel nu sunt nici pentru sandalele pentru copii cu preturi exagerat de mari pentru ca nu le poarta mai mult de un sezon, asa ca personal prefer sa-i cumpăr mai multe perechi diverse modele și culori la preturi acceptabile decât o singura pereche scumpa. Mai ales ca exista posibilitatea sa crească atât de mult într-o vara încât la jumătatea sezonului estival sa nu-i mai vina sandalele de la începutul verii, motiv pentru care de regula se recomanda măsurarea piciorușelor din 2 în 2 luni la copii pentru a fi siguri ca încălțămintea este adecvata ca măsură.

Voi cum alegeți sandalele copilului vostru?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.