Cum alegi stomatologul pentru copilul tău?

Alegerea unui cabinet stomatologic pentru copii pe care sa îl frecventezi alături de micuțul tău este ca și alegerea pediatrului o actiune de maxima importanta pentru orice părinte.

Dentistul care se ocupa de stomatologie pentru copii trebuie ca pe lângă competenta profesionala sa dea dovada de foarte mult tact și sa aibă capacitatea de a ajuta copilul și din punct de vedere psihologic, ajutându-l sa se simtă cat mai comod pe durata intervențiilor.

 

Atât personalul cat și respectivul amplasament al unui cabinet stomatologic pentru copii trebuie sa fie primitor și sa creeze o atmosfera care sa îndepărteze fricile și angoasele micuțului.

Atunci când ai gasit o clinica dentara în București care sa corespunda dorințelor tale și nevoilor copilului tău, este important sa te intalnesti în prealabil cu un dentist copii ca sa vezi dacă acesta este compatibil cu micuțul tău.

Înainte de aceasta intalnire cu respectivul dentist copii, nu strica sa te interesezi la clinica de stomatologie pentru copii în vederea stabilirii următoarelor informații.

Stomatologul cu care te vei întâlni este specializat în tratamente copii?

Este cabinetul adaptat pentru tratarea unor pacienți copii?

Cum se ocupa cabinetul respectiv de urgente?

Daca ai primit răspunsuri satisfăcătoare la întrebările dinaintea întâlnirii, este timpul sa iți dai răspunsuri și la propriile întrebări de după vizita cu micuțul la dentist.

Cat de rapid a fost preluat pentru consultație copilul tău?

Înainte de a i se aplica tratamente copii micuțului tău, ți s-a cerut istoricul lui medical?

Dentistul s-a purtat blând cu copilul tău în timpul consultației?

Personalul clinicii dentare s-a comportat cu amabilitate cu copilul reușind sa-l facă sa se simtă confortabil în vizita la medicul dentist?

De ce un dentist copii și nu stomatologul tău curent?

Poate ai o relație de ani de zile care te leagă de stomatologul tău și din comoditate sau loialitate ai prefera sa mergi la el și pentru consultațiile necesare copilului tău. Desi poate nu are nimic în plus din punct de vedere al competentei profesionale, dentistul specializat în copii are capacitatea de lucra cu aceștia mult mai lejer și mai relaxat.

Când am optat sa merg la aceasta clinica de stomatologie pentru copii din București, am făcut-o pentru ca în orașul meu nu avem stomatologi care sa lucreze în mod special cu copiii și pentru ca mai mult decât atât, nu am gasit niciun dentist care sa aplice anestezie pe copii, majoritatea preferând sa lucreze pe viu pentru a evita riscurile.

Dentiștii specializați în copii pot sa aplice diverse tipuri de anestezii, de la anestezii locale și pana la anestezii generale în anumite situații complexe.

In ceea ce privește categoria de preturi, nu mi s-au părut cu nimic mai diferite decât cele aplicate de restul dentiștilor. Pentru ca am fost mulțumită de servicii, ma gandesc serios sa revin pentru a-i pune fetitei mele aparat dentar și ma documentez în materie de preturi pentru aceasta categorie de servicii.

Voi aveți un stomatolog specializat în copii la care mergeți periodic cu cel mic?

2 comentarii publicate

  1. Este esential sa facem alegerea potrivita in acest sens, pentru copii primele vizite sunt cele in care isi creeaza o parere, iar daca acesta este speriat de la inceput, frica de dentist il va urma pana la maturitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.