Imunizarea ayurvedica a unui copil fericit

Ca părinte, astăzi te simți depășit când vine vorba de sănătatea micuților tai. Din momentul în care ii dam naștere, micuțul este deja preluat de medicina alopata prin intermediul tehnicii moderne. Prima data când iți vei tine copilul în brate, acesta a intrat deja în circuitul imunizărilor vaccinate.

Multi dintre părinti, din dorința de a oferi copiilor tratamentele cele mai inovatoare și mai performante nu mai privesc în urma la ceea ce i-a tratat pe ei și care chiar a dat rezultate și anume, natura.

Imunizarea cu vaccinuri pentru boli ca rujeola, oreionul și rubeola, numite bolile copilăriei și pe care noi le-am avut fără probleme cu excepția acelor perioade de izolare pe care le petreceam departe de colectivitate aduce după sine, o mulțime de probleme de natura medicala. Da, poate numărul de bolnavi a scăzut în tara noastră de când ne vaccinam copiii împotriva bolilor copilăriei, dar în același timp numărul copiilor care suferă de autism a crescut alarmant.

Sunt pentru vaccinarea copiilor pentru boli ca hepatitele cu virus B sau C sau poliomelita, boli grave care au făcut victime de-a lungul timpului dar nu sunt pentru  vaccinarea copiilor împotriva unor boli ca cele ale copilăriei pe care un organism bine imunizat le depășește fără probleme.

Medicina moderna, oferă într-adevăr soluții pentru multe afecțiuni dar neglijează în schimb, corelarea întregului organism în tratarea și prevenirea afecțiunilor, asa cum o face medicina naturista și ayurvedica de sute de ani.

De-a lungul timpului de când piața romanească a fost invadata de produsele alimentare intens procesate, dieta copiilor a devenit din ce în ce mai alterata, organismul acestora fiind în permanenta atacat de toxinele, pesticidele și aditivii alimentari pe care acestea le conțin. Părinții sunt mereu puși în postura de a nu ști ce sa îmbunătățească în alimentația copilului pentru a-i creste acestuia imunitatea și a evita astfel riscul îmbolnăvirilor frecvente.

Medicina ayurvedica considera digestia ca fiind cel mai important factor în menținerea sănătății. Acesta este motivul pentru care în medicina ayurvedica persoanele sunt clasificate în functie de corpul și organismul fiecăruia iar indicațiile de natura alimentara sunt personalizate pentru a asigura un tranzit intestinal corect și o digestie corespunzătoare.

Acea parte a medicinei ayurvedice care se ocupa de pediatrie are în vedere creșterea echilibrata a copiilor, menținerea sub control a alergiilor, menținerea unei greutăți optime și o dezvoltare armonioasa a micuților în timp ce medicina moderna se bazează doar pe tratamente medicamentoase care sporesc dezechilibrele din organism.

In paralel cu sfaturi pentru o dieta corespunzătoare, medicina ayurvedica ne oferă prin intermediul celor de la Ayurmed și Brander suplimente alimentare cum este siropul Happy Kid, cu extracte de plante ayurvedice care și-au dovedit eficienta în timp în dezvoltarea echilibrata a copiilor.

Având doi copii de 5 și respectiv 7 ani, caut în permanenta sa ma documentez în privința posibilităților naturiste de a ridica imunitatea micuților mei asa am descoperit medicina ayurvedica și beneficiile oferite de aceasta.

Cum va spuneam și mai sus, apreciez faptul ca medicina de origine naturista, tratează individual fiecare persoana. Băiețelul meu, de 5 anișori, moștenește sensibilitatea mea la nivelul sinusurilor și cu toate ca încă nu a dezvoltat o sinuzita, are totuși probleme cu eliminarea mucusului care odată inflamat este baza perfecta pentru răceli puternice. Cele 2-3 lingurițe de sirop Happy Kid pe care i le administrez zilnic în cure de cate 30 zile cu pauza cate 2 săptămâni, pe toată perioada sezonului rece din toamna și pana în primăvară, având la baza extract de Glycyrrhiza Galbra, mai pe romanește, lemn dulce ajuta la eliminarea mucusului din organism eliminând dezvoltarea problemelor la nivelul sinusurilor. In paralel cu aceasta, am descoperit și o metoda de curățare a cailor nazale tot bazata pe principii ayurvedice. Aceasta presupune ca în perioadele când este răcit și surplusul de mucus ne creează probleme sa-i curat nările cu o combinație de ser și bicarbonat de sodiu.

Fetita mea, de 7 anișori, școlăriță în clasa 0, are un program aglomerat și o materie stufoasa și foarte încărcată, motiv pentru care utilizam siropul Happy Kid tot cate 2-3 lingurițe zilnic, în cure de cate 30 de zile datorita extractului de Bacopa Monierri care contribuie la dezvoltarea capacității de memorare și concentrare. De asemenea studiile au dovedit faptul ca aceasta planta este utilizata cu rezultate bune în tratarea copiilor diagnosticați cu ADHD care este o tulburare hiperactiva cu deficit de atenție. Rezultatele se vad de regula după un număr de 8-12 săptămâni de tratament.

Ambii petrecând destul de mult timp în colectivitate, problema paraziților intestinali era o constanta cu care ne obișnuiserăm. Însa de când folosim siropul Happy Kid, având printre componente și extract de Embelia Ribes despre care se știe ca paralizează sistemul nervos al viermilor intestinali și ii elimina prin efectul laxativ, pofta de mâncare a crescut, nevoia de consum de dulciuri a scăzut și micuții mei nu se mai plâng de disconfort abdominal, dureri de cap și cearcăne.

Extractul de cimbrișor tratează oboseala, anemia și parazitozele. Inca de când erau bebeluși bunica mea îmi aducea periodic cimbrișor pentru a le pune decoct din planta în apa de baie cu scopul de a le creste imunitatea. Când erau foarte mici era mai comod sa pun decoctul în băliuța în care ii îmbăiam, acum este mult mai ușor sa le administrez cate 2-3 lingurițe de sirop zilnic.

Voi ce tratamente naturiste folosiți pentru micuții voștri?

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Cum să-ți menții memoria activa cu medicina ayurvedica – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.