Jurnalele unei prostituate de lux – J.D.Robb

Titlu: Jurnalele unei prostituate de lux

Autor: J.D. Robb alias Nora Roberts

Colecția: Thriller

Editura: Orizonturi

Nr. pagini: 320

„Indiferent cat de multe lucruri am făcut în ingineria genetica, în inseminarea în vitro sau în programele sociale, tot nu putem controla defectele umane de baza: violenta, dorința, invidia.”

Putina lume știe ca sub pseudonimul J.D.Robb se ascunde tot scriitoare de romane de dragoste, Nora Roberts. Am făcut o pasiune pentru cărțile scrise de Nora Roberts încă de la începutul liceului, iar pe J.D. Robb am descoperit-o spre finalul aiestuia și de atunci i-am rămas cititoare fidela.

Cărțile scrise de J.D. Robb sunt romane polițiste în esență dar îmbină foarte bine și romantismul relațiilor cu restul acțiunii. Sub acest pseudonim, autoarea a scris o serie ce cuprinde peste 20 de volume ce ii au ca personaje principale pe locotenentul Eve Dallas și pe multimiliardarul de origine irlandeza Roarke.

Cum va spuneam am început sa citesc aceasta serie în anii de liceu și am continuat-o de fiecare data când mi-a picat în mana cate o carte din ea. Din fericire cu excepția personajelor care sunt aceleași în toate cărțile, acțiunea este distincta și nu exista nicio legătura intre cărți, astfel ca pot fi citite în orice ordine le gasiti.

Ca atare nu mare mi-a fost mirarea când am descoperit în cărțile trimise de librăria online Libris, fix cartea cu care debutează aceasta serie și pe care încă nu avusesem ocazia sa o citesc.

„Cu cat  lucrurile se schimba mai mult…Da, cu atât mai mult rămân la fel. Cuplurile continua sa se complaca în ritualuri de curtare, oamenii continua sa omoare oameni, iar politicienii continua sa sărute copii și sa minta.”

Jurnalele unei prostituate de lux este romanul în care începe întreaga poveste de dragoste dintre locotenentul Eve Dallas și Roarke. Mereu m-am întrebat cum s-au cunoscut pe măsura ce am citit alte cărți din serie și uite ca de aceasta data am reușit sa aflu și acest lucru.

Cărțile din aceasta serie își desfasoara acțiunea în viitor cam în jurul anilor 2058 cum este cea de fata. Îmi place foarte mult modul cum autoarea descrie viitorul și modificările ce vor avea loc atât tehnologic, social și politic pentru ca mi se pare o viziune foarte realista pe care sincer o vad petrecându-se și în realitate peste ani, poate nu neapărat  în aceeasi perioada.

Cartea de fata începe cu moartea violenta a unei prostituate pe nume Sharon Deblass dar și nepoata de mare politician american. Apropo, în viitor prostituția se legalizează și se controlează. Fiind un caz prioritar datorita rudelor sus-puse ale victimei este solicitata pentru soluționarea cazului cea mai buna anchetatoare și anume, Eve Dallas. Cazul se complica când aceasta își da seama ca de fapt crima în cauza este doar prima dintr-un sir de crime care vor urma și ca se afla în lupta contra cronometru pentru a putea opri un criminal în serie și a salva celelalte posibile cinci victime.

Eve îl are alături în ancheta pe Ryan Feeney specialistul în IT al departamentului și care este unul dintre personajele pe care le veți întâlni pe parcursul întregii serii, fiind unul dintre putinii prieteni ai lui Eve dar și pe comandantul Whitney superiorul ei care de fiecare data își pune pielea la saramura, dându-i frâu liber în anchete, de asemeni un personaj pe care îl veți întâlni în întreaga serie.

Povestea se complica și mai mult pe măsură ce senatorul, bunicul victimei începe să-și bage nasul în ancheta dar și când dovezile încep s–o îndrepte pe Eve spre miliardarul Roarke ca posibil ucigaș al lui Sharon.

Cum dragostea ii lovește pe cei doi pe nevăzute și negândite, exact în genul „te-am vazut mi-ai plăcut ce rămâne de făcut?”, Eve se vede pusa în situația de a trebuie sa își dea seama dacă și de aceasta data intuiția ei este corecta sau este doar influențată de sentimentele pe care începe sa le simtă pentru principalul suspect.

N-o sa va spun ce-i leagă pe zeul miliardar cu o tona de sex apeal și pe tânăra polițistă șleampătă și care nu știe sa se aranjeze, ba mai mult care se tunde singura și nu într-o maniera chiar fericita am putea zice ca sa nu fie nevoita sa plătească o coafeza, dar care reușește sa-i fure definitiv inima acestuia.

Este o carte cu de toate, sex, bani, politica, crime, violuri care este imposibil sa nu-ți placa.

In categoria personajelor pe care o sa le mai întâlniți și în viitoarele romane o putem încadra și pe Mavis Freestone, fosta hoață de buzunare, actualmente cântăreața într-o spelunca și cea mai buna prietena a lui Eve.

Alături de ea intra și dr. Mira psihologul departamentului care va deveni în timp una dintre prietenele apropiate și colaboratoarele de incredere ale locotenentului.

Summerset este valetul și omul de incredere al lui Roarke și o sa va spun un secret, personajul meu preferat din întreaga serie. Este tipicul valet englezesc scrobit și dependent de eticheta dar un om excepțional cu care Eve este în permanenta ca șoarecele și pisica având tot timpul schimburi de replici absolut savuroase.

Nadine Furst este o jurnalista ambițioasă care va face schimb de informații cu locotenentul Eve în mai toate cărțile, legând în timp o prietenie puternica pe măsură ce se ajuta una pe alta pentru a rezolva o multitudine de cazuri.

Ultimul dar nu cel din urma este Galahad, motanul gras și salvator al lui Eve cel care va fi unul dintre motivele permanente de divergenta dintre locotenent și Summerset.

Daca ți-am trezit curiozitatea pentru aceasta carte dar și pentru întreaga serie scrisa de J.D.Robb trebuie sa știi ca le gasesti pe site-ul librăriei online Libris la preturi foarte accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.