Ghidul nașilor de botez

Spre deosebire de nunti, botezuri avem în fiecare anotimp dar parca vara sunt mai multe și pentru ca luna viitoare și eu voi increstina un micuț îngeraș, m-am gândit ca ar fi util un articol despre cele necesare nasului la botez.

In primul rand ai nevoie de o lumânare. Astăzi sunt atât de multe modele de lumânări și atât de divers colorate încât pur și simplu este o placere sa cauți ceea ce iți dorești pentru botez. Fie ca vrei ceva clasic decorat cu flori, fie ca vrei lumânări moderne decorate cu jucării, pampersi sau bomboane diversitatea este maxima la acest capitol.

Trusoul copilului este de asemeni o provocare pentru nași. Trebuie sa ții cont de anotimpul în care botezi, de vârsta micuțului dar și ce vârsta va avea micuțul și anotimpul în care le va purta.

Trusoul copilului este format din trei părți. Necesarul pentru botezul la biserica, necesarul pentru băița de a doua zi și ceea ce nasul vrea sa-i ia în plus micuțului.

Necesarul pentru biserica

Pentru biserica în trusoul bebelușului trebuie sa ai în primul rand pânza de mir și un prosop sau o păturică pentru ca micuțului sa nu-i fie frig atunci când va fi scos din cristelniță după botez.

După ce micuțul este uscat în pătură și prosop este cazul sa-l îmbrăcăm și pentru asta avem nevoie de haine copii. Deși moda ultimilor ani s-a îndreptat foarte mult spre haine de ceremonie pentru acest eveniment, părerea mea este ca trăim totuși o perioada dificila economic pentru a arunca banii pe fereastra și a achiziționa ceva ce micuțul va purta doar la acest eveniment.

Din punctul meu de vedere, este preferabil sa optați pentru acele haine pentru copii, versatile ce pot fi utilizate într-o multitudine de ocazii.

De regula pana la vârsta de 2-3 luni când se realizează botezul, părintii au achizitionat deja hăinuțe pentru micuț asa ca nu va orientați prea mult pentru haine de interior ci sfatul meu este sa achiziționați mai mult hăinuțe de oraș, costumase și încălțări pe care micuțul sa le poată purta atunci când e scos din casa.

Tot la acest necesar puteți încadra 1 pampers, o pereche de șosetele și o șapcă sau pălăriuță. Daca tot faci o pomana, apoi fa-o pana la capăt și achiziționează un bax de pampers. Oricum o sa ai nevoie și la băița de a doua zi și în plus, chiar sunt utili la casa bebelușului.

In cazul în care evenimentul va avea loc în sezonul rece necesarul este mai mare. Aveți nevoie de un body sau set maieu și chiloțel, șosetele sau dresuri, costumas și geaca cu căciulă sau combinezon.

Necesarul pentru băița de a doua zi

In trusoul nasului pentru băița de a doua zi trebuie sa ai un prosop din nou, un săpun și un șampon pentru bebeluși.

Daca sunteți persoane care iubiți tradițiile, trebuie sa aveți în mici recipiente lapte, miere, sare, zahar, petale de flori, fulgi, bani și multe altele în functie de ceea ce sperați sa primească micuțul în viata.

Aveți nevoie de încă un se de hăinuțe cu care sa îl îmbrăcați după băiță la fel ca și la biserica în functie de anotimp și vârsta bebelușului. Cum de regula după băița micuțul nu va fi scos din casa, nu mai este necesar decât costumasul cu încălțămintea și pampersul.

Trusoul suplimentar al bebelușului

De multe ori nasul prefera sa ii ia micuțului hăinuțe pe diferite vârste care sa acopere perioada de la botez și pana la 1 an când se taie moțul, mai ales dacă nașii nu sunt din aceeasi localitate și nu au posibilitatea de a-și vedea finuțul frecvent.

In aceasta situație este foarte important atunci când achiziționați hăinuțele sa țineți cont de ce vârsta va avea micuțul într-un anume anotimp, pentru ca exista riscul ca d-voastră sa luați hăinuțe de vara pentru 6 luni de exemplu și la aceasta vârsta micitul sa fie în plina iarna, motiv pentru care nu va putea purta hăinuțele și cu siguranță în sezonul cald următor nu-i vor mai veni dacă ținem cont de cat de repede cresc de regula cei mici.

Cum totuși vorbim despre un bebeluș, nu strica sa-i puneți în trusou și o jucărie, evident pentru bebeluși sau ceva pentru când mai creste puțin.

Voi ce includeți în trusoul nasului pentru botez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.