Acest cântec neîmblânzit – Victoria Schwab vol.1

Titlu: Acest cântec neîmblânzit

Autor: Victoria Schwab

Serie: volum 1

Editura: Herg Benet

Colecția: Cărțile Arven

„August își privi tatăl în ochi. Henry Flynn avea o privire blândă și o gură tristă, ori privire tristă și o gură blândă – nu le putea păstra niciodată nemișcate. Chipurile aveau atât de multe trăsături, infinit divizibile, și totuși toate însumau expresii unice, ușor de identificat, precum mândria, dezgustul, frustrarea, oboseala – iarăși i-o luară gândurile aiurea. Se luptă să le prindă înainte de a se îndepărta prea mult.”

Victoria Schwab este o autoare americana în vârstă de 30 de ani, care scrie de regula cărți pentru copii și tineret. Cartea „Acest cântec neîmblânzit” este primul volum din seria „Monștrii din Verity”, lansata în 2016 pe piața literara din America și scoasa pe piața din tara noastră în primăvara aceasta de către editura Herg Benet.

Având copii și uitându-mă destul de frecvent la desenele animate cu Henry Dragomonstru, atmosfera prezentata în carte mi s-a părut foarte cunoscuta mai ales ca pe alocuri mai simțeam și o oarecare influenta a seriei Amurg scrisa de o alta scriitoarea americana și anume Stephenie Meyer.

Nu ma înțelegeți greșit, cartea nu este inspirata din seria Amurg și nici din desenele animate, dar personajele din carte la asta m-au dus cu gândul.

Romanul incepe cu incendiul pe care Kate Harker, un soi de săracă fata bogata, îl provoacă pentru a scapă din ultimul internat în care este închisă de tatăl ei și care își dorește foarte mult sa se întoarcă în casa părintească.

Acțiunea este plasata într-o lume dezmembrata stăpânită parțial de monștri, într-o America împărțită intre doua forte de rezistenta și anume Callum Harker, omul care a ales sa folosească monștrii în favoarea lui și sa facă bani pe urma lor și chirurgul Henry Flynn care împreună cu soția lui Emily și cei trei copii adoptați lupta pentru a menține pacea și liniștea intre cele doua zone ale orașului disputat, Verity.

Spun ca povestea ma duce cu gândul la Henry Dragomonstru pentru ca cei trei copii adoptați de familia Flynn, sunt în realitate cei mai rari și mai puternici monștri de pe Pământ, sunai, considerați un soi de îngeri ai morții veniți sa pedepsească vinovații. Aceștia sunt monștri cu conștiință și care nu doresc sa facă rău, monștri care se consuma și suferă pentru ca sunt monștri. Cei trei, în ordinea numerelor de pe tricou, Ilsa, Leo și August împreună cu părintii adoptivi și oamenii alături de care aceștia opun rezistenta monștrilor reali și mai puțin drăguți cum sunt corsaii și malchaii subordonați lui Callum Harker sunt pașnici și sufletiști, aproape umani din multe puncte de vedere.

Sunt atât de umani încât, pentru a o putea supraveghea pe moștenitoarea lui Harker, recent întoarsă în oraș, familia Flynn își introduce mezinul sub acoperire în scoală unde aceasta va învăța pentru a fi la curent cu fiecare pas al ei.

Nimeni nu ia însă în considerare prietenia ce se leagă intre aceste doua ființe atât de diferite și atât de asemănătoare în același timp, Kate și August care împreună vor dezamorsa planurile tuturor celor care vor sa ii transforme în țapi ispășitori.

Acesta este momentul din carte care m-a dus cu gândul la seria Amurg, monstrul timid care are sentimente pentru femeia rebela, ce-i drept sentimente pe care ca cititor le intuiești și le simți dar pe care autoarea nu ți le dezvăluie direct.

Sper ca în volumul doi al seriei care ar trebui sa apară anul acesta, sentimentele celor doi sa fie aprofundate și povestea sa capete și o nota de romantism.

Cat despre sfârșitul cărții pot sa va spun ca ma duce ușor cu gândul la filmul horror care o are în centrul acțiunii pe păpușa Chucky care zâmbește fioros pentru a lăsa un final deschis.

Personal mi-a plăcut, este o carte drăguța, nu atât de fioroasa pe cat lasă impresia acțiunea desfășurându-se printre monștri, dar sper ca următorul volum sa fie ceva mai alert.

Daca v-am trezit curiozitatea, trebuie sa stiti ca gasiti aceasta carte pe site-ul editurii Herg Benet la reducere în aceasta perioada.

 

 

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Afaris, umbre pe Aora - un sf autentic romanesc, primul volum din serie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.