Despre satisfacția angajaților si beneficiul angajatorului

Prima data m-am lovit de ideea de evenimente de well being la locul de munca a fost  acum vreo 7 ani când am fost în vizita la varul meu la Paris. Fiind angajat într-o mare corporație franceza de IT care investea considerabil în dezvoltare personala pentru angajații sai, le punea acestora la dispoziție o mulțime de facilitați menite sa ii relaxeze și sa crească potențialul rezultatelor în cadrul muncii acestora. Varul meu beneficia încă de atunci de o ora pe săptămâna de masaj terapeutic în timpul orelor de lucru. O maseuza angajata de firma avea grija ca efectele statului pe scaun întreaga săptămână sa nu fie atât de nocive asupra organismului uman.

Tot datorita importantei acordate well being angajati, varul meu și colegii lui se întâlneau pentru socializare în fiecare vineri la un bar unde compania le achita consumația cu scopul de a se distra dar și de a lega, crea legături și prietenii intre angajați. Nu trebuie sa fii expert HR ca sa înțelegi ca atunci când prietenia domnește printre angajații tai, atmosfera de lucru este una relaxata, prietenoasa și implicit cu potențial de randament ridicat.

Tot în cadrul acestor evenimente de well-being, angajații din companie mergeau lunar la conferințe și traininguri gratuite, din partea firmei în diverse  orașe din Franța dar și din afara tarii. Cui nu i-ar place sa plece la cursuri sa zicem pe Coasta de Azur?

Se pare ca în sfârșit ideile de dezvoltare personala au început sa intre și pe piața muncii din tara noastră. Departamentele de HR din companiile românești, au început sa poarte discuții complexe și deschise despre strategia de resurse umane.

Am vazut tot mai multe companii din tara noastră care apelează la ședințe de coaching pentru a asigura well being angajați la un nivel ridicat dar și pentru a-i învăța pe aceștia cum sa facă fata la stres sau cum să-și managerieze timpul pentru ca rezultatele lor sa fie cat mai  mari în raport cu așteptările.

Deși nu la fel de numeroase ca în alte tari, firmele care asigura ședințe de coaching au un personal calificat care a studiat de la cei mai buni din domeniu, oameni care și-ai dorit sa investească în ei pentru a-i putea ajuta pe cei de lângă ei, pentru ca nu va gândiți ca sunt chiar asa de ieftine. Cursul de acreditare pentru coaching ajunge în jur de 5000 de dolari, bani investiți în final într-un well being personal.

Firma voastră investește în well being?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.