Decor cu stil: Cum alegi pernele decorative?

Când vorbești despre perne decorative ieftine, vorbești despre acea nota de stil care poate transforma orice încăpere a casei tale dintr-una anosta într-una plina de farmec. O perna decorativa aduce culoare, stil și confort încăperii în care o așezi și partea buna e ca o poți schimba oricand te plictisești de ea, fiind unul din acele accesorii ieftine dar cu efect garantat.

Dar pentru ca perna decorativa pe care o alegi sa se potrivească perfect în decorul casei tale, trebuie totuși sa ții cont de anumite sfaturi și idei pe care o sa ți le prezint în acest articol.

Despre perne colorate sa vorbim

Atunci când ești în căutarea unor perne pentru ați decora casa, primul lucru la care te gândești este culoarea pentru ca trebuie sa se potrivească cu restul camerei în care o vei așeza, carpete, perdele, mobila și nu în ultimul rand canapeaua sau fotoliul pe care o va înfrumuseța. Când alegi culoarea pentru perne, trebuie sa ții cont ca aceasta fie trebuie sa se încadreze în decor, fie sa iasă în evidenta ceea ce înseamnă ca fie veți opta pentru o perna în culoarea canapelei sau a fotoliului pe care va fi așezata sau veți opta pentru o perna în culori complementare pentru a putea fi remarcata cu ușurință.

Sa vorbim despre model la perne

Daca va simțiți îndrăzneți puteți sa faceți o investiție în perne decorative preturi avantajoase cu modele variate. Însa trebuie sa țineți cont sa alegeți o perna cu model doar în cazul in care fotoliul sau canapeaua pe care o va accesoriza este simpla, fără model și într-o culoare contrastanta.

Știm cu toții ca ce e prea mult strica asa ca dacă folosiți o perna cu model pe o canapea cu model, atunci camera in loc sa devina stilata va fi doar mult prea încărcata și deloc plăcută ochiului.

Ar trebui sa vorbim și despre forma pernelor

Pernele fie ca sunt decorative sau pentru dormit sunt disponibile într-o mulțime de forme care mai de care mai originale și mai deosebite. Formele cele mai des întâlnite când vorbim de perne decorative preturi avantajoase sunt următoarele:

  1. Perne pătrate – sunt cele mai versatile și mai des întâlnite forme de perne. Le găsim în orice casa, pe orice canapea, în orice pat și în orice fotoliu sau leagăn, Arunca un ochi în casa ta și zi-mi sincer dacă nu ai și tu măcar o perna decorativa pătrată?
  2. Perne dreptunghiulare – sunt următoarele ca frecventa întâlnite prin case după pernele pătrate. Se potrivesc de minune atunci când sunt așezate în mod central pe canapele sau paturi.
  3. Perne cilindrice – acest tip de perne de obicei sunt poziționate la capetele canapelelor și țin loc de cotiere. Popularitatea lor aparține anilor ’90, astăzi dacă nu le utilizați pentru confort, sfatul decoratorilor de interioare ar fi sa le evitați pentru ca nu aduc un plus încăperii în care le folosiți.
  4. Perne rotunde – acest tip de perne sunt destul de dificil de încadrat în decor, motiv pentru care nu mai sunt sa spunem la moda în ultimii ani, dacă totuși aveți o afinitate pentru acest gen de perne încercați sa le folosiți separat, nu în grupuri.

Pernele mele sunt produse fabricate în România

Sunt naționalistă și nu mi-e rușine sa o recunosc. Oricând am ocazia, prefer sa cumpăr produse fabricate în România în primul rand pentru ca avem produse de calitate și în al doilea rand pentru ca dacă nici măcar noi nu vom cumpăra de la noi, atunci cum ne așteptăm ca economia tarii noastre sa crească. In plus dacă noi cumpărăm de aici și demonstram ca avem incredere în produsele noastre atunci cu siguranță și alții vor incepe sa cumpere de la noi. Nu ca as avea o afinitate pentru orașul în care am făcut facultatea, dar creste sufletul în mine când vad astfel de afaceri înfloritoare în Galați.

Sa vorbim și despre mărime, contează la perne…

Este important atunci când alegi mărimea unei perne sa știi pe ce tip de mobilier o vei folosi și mai ales care este mărimea acestuia. Daca de exemplu ai o pernuța pătrată într-un pat matrimonial, abia dacă o observi pe când dacă pe un scaun ai o perna dreptunghiulara și mare atunci cu siguranță va arata cam ca „nuca-n perete”. Este foarte important sa integrezi mărimea pernei decorative în mărimea obiectului de mobilier pe care va fi amplasata. Atunci când am plasezi mai multe perne pe un obiect de mobilier, trebuie sa le gândești ca un set atunci când vizualizezi decorul, ca un tot unitar.

Tu cum iți alegi pernele decorative?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.