Cavaleri, săbii și sânge de balaur – Cornelia Funke

Va povesteam într-un articol anterior ca am făcut stocuri de cărți de povesti ilustrate pentru copii  cu ajutorul editurii Univers Enciclopedic Junior unde am gasit un pachet foarte draguț format 3 cărți dedicate poveștilor cu și despre căluți și intitulat „Căluți fermecați”. Articolul dedicat cărții Mirabel, căluții fermecați și castelul curcubeului, carte foarte îndrăgită de fiica mea îl gasiti aici.

Astăzi vreau sa va vorbesc despre a doua carte din pachet, preferata de fiul meu și anume „Cavaleri, săbii și sânge de balaur„.

Cartea este scrisa de autoarea germana Cornelia Funke recunoscuta pentru succesul cărților dedicate copiilor pe care le-a scris de lungul timpului. Având studii în pedagogie și dedicându-și foarte mult timp pentru lucrul cu copiii din mediile defavorizate, cartea scrisa de aceasta este plina de învățăminte civice, despre prietenie, culoare, curaj, povesti cu eroi și aventuri pline de savoare.

Cele 58 de pagini sunt presărate cu imagini foarte simpatice, menite sa atragă interesul micului cititor. In plus, scrisul este mare, perfect vizibil pentru cititorii începători. Cartea este împărțită în 6 povestiri distincte și anume:

  1. Monstrul din șanțul cetății
  2. Cavalerul fără nume
  3. Prinții răpiți
  4. Cavalerul Barba Sura și balaurul lui
  5. Gawain Coada Cenușie și cumplita Meg
  6. Taina lui Baldur Spaima Tinichelelor

Fiecare povestire se întinde pe aproximativ 8-9 pagini, cum va spuneam presărate și cu imagini asa ca nu sunt deloc greoaie pentru copiii din grupa 0 și clasa 1 cum este micuța mea. Pustiul de 5 ani este și el foarte incantat de carte mai ales ca întâlnim cavaleri și uriași.

Daca v-am trezit curiozitatea trebuie sa stiti ca în aceasta perioada, pe site-ul editurii gasiti reduceri cu 50% și transport gratuit.

O vara frumoasa și plina de lectura va urez.

 

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. Poneiul meu din stele – Harriet Grundmann & Ana-Maria Weller – Momente de viață
  2. Cartea Junglei – Ulrich Maske și Bernhard Oberdieck – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.