Cum te ajuta ceaiul de ghimbir?

Medicina asiatica și ayurvedica considera ghimbirul ca fiind sursa binelui în sănătate,  cel care are capacitatea de a regla Yang-ul în organism adică energia fierbinte a corpului uman. Astăzi beneficiile ceaiului de ghimbir sunt recunoscute și în Europa, nu doar în spațiul asiatic. Deși cei mai mari producători de ghimbir sunt India și China, consumul produselor bazate pe ghimbir în Europa este pe zi ce trece tot mai ridicat.

Conform specialiștilor compoziția crescuta de uleiuri volatile sta la baza puternicului efect curativ al ceaiului de ghimbir. Daca ții cont de un mod preparare ceai de ghimbir care sa respecte și sa intensifice proprietățile acestuia poți beneficia din plin de mineralele și vitaminele pe care le conține cum sunt: vitamina C, aminoacizi, calciu, zinc, sodiu, fosfor și altele.

Daca știi cum se face ceaiul de ghimbir, te poți bucura înlăturarea durerilor de burta, poți preveni cancerul sau poți chiar sa pierzi în greutate, ca sa nu mai vorbim de ajutorul pe care ți-l oferă în prevenirea instalării bolii secolului nostru și anume Alhzeimer. Medicina ayurvedica, considera ceaiul de ghimbir rețeta ca având efecte antispastice.

Datorita capacității de a încălzi organismul, ceaiul de ghimbir reglează funcțiile intestinale și anume digestia, absorbția și eliminarea. De regula când e frig, iarna și toamna sau primăvara este recomandat ca acesta sa fie consumat pe întreg parcursul zilei pe când în perioadele calde de vara torida este recomandat sa fie consumat dimineața cu precădere înainte de masa.

Cum se face ceaiul de ghimbir?

Pentru o cana de ceai, curatati o bucata de ghimbir și radeți aproximativ o linguriță de planta. Pentru preparare ceai de ghimbir, puneți lingurița cu planta rasa într-o cana cu apa fierbinte și acoperiți cu o farfuriuță aproximativ 5 minute ca sa se infuzeze planta.

Puteți sa folosiți ceaiul de ghimbir rețeta și pentru a pregăti o cantitate mai mare pe care sa o consumați pe tot întregul zilei, cu condiția ca băutura obținută sa fie păstrată în recipiente de sticla sau porțelan.

Pentru ca gustul este înțepător și pregnant, poate nu pe gustul tuturor acesta poate fi mascat dacă în ceai se adaugă menta, lămâie și miere de albine pentru o savoare în plus.

Voi consumați ceai de ghimbir?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.