Care sunt accesoriile necesare unei mirese?

Sezonul nunților este în toi și departe de a se fi încheiat anul acesta. Cum lunile august și septembrie sunt printre cele mai pline în materie de evenimente nuptiale, am decis sa va vorbesc în acest articol despre accesoriile ce sunt nelipsite la acest eveniment pentru orice mireasa cum sunt tiare mireasa deosebite sau buchetul dar sa le luam pe rand zic.

Rochia de mireasa

Fara doar și poate, rochia de mireasa este accesoriul esențial fără de care nicio mireasa nu se poate prezenta la nunta. Fie ca vorbim despre clasica rochie alba de mireasa sau de o rochie de ocazie alba sau colorata orice mireasa are o rochie pentru aceste eveniment. Daca mireasa este tânără și la prima căsătorie, atunci rochia alba va fi cu siguranță opțiunea ei. In schimb dacă mireasa nu este la prima căsătorie atunci de cele mai multe ori va opta pentru o rochie colorata, pastel diafana de ocazie.

Tiara mireasa

Orice mireasa vrea sa se simtă la nunta ei ca o prințesă, motiv pentru care de regula atunci când vine vorba de coafura majoritatea mireselor optează în materie de accesorii pentru par pentru tiare. Tiara este acel accesoriu care atunci când este folosita de o persoana profesionista te poate scoate din anonimat, dar la fel de bine o tiara mireasa dacă nu ai un stilist bun iți poate transforma ținuta într-una nu tocmai potrivita și eleganta. Modele de tiare sunt o multitudine și tiara par potrivita trebuie aleasa în functie de lungimea parului dar și de coafura pentru care optezi în ziua nuntii.

Atunci când alegi o tiara trebuie sa ții cont și de înălțime, dacă mireasa este micuța de statura este de preferat sa opteze pentru ceva micuț și diafan pentru a nu avea un aspect grosolan. Cele înalte dar simple, conferă înălțime purtătoarei.

Tiara par ce are un focus central pe o piatra sau un model este perfecta pentru miresele cu fete rotunde. Daca mireasa este înaltă trebuie sa evite acel tip de tiare care le fac cu câțiva centimetri mai înalte decât mirele.

Este important și tiara preț atunci când faci o alegere. Poți sa optezi pentru o tiara preț nu foarte costisitoare dacă nu intenționezi sa o mai folosești și cu alte ocazii și varietatea lor este foarte mare pe piața, dar poți sa optezi și pentru una cu pietre prețioase din metale scumpe dacă intenționezi sa o lași moștenire de familie mai departe copiilor și nepoților asa cum se obișnuia în familiile cu posibilități de pe vremuri.

Buchetul miresei

Nu poți fi mireasa dacă nu ai un buchet de mireasa. Si aici varietatea este foarte mare. Poți sa optezi pentru buchet din flori naturale sau mai aparte cum sunt cele din bomboane de ciocolata sau margele și pietre colorate. Il poți asorta cu floarea din piept a mirelui cu florile – brațări ale domnișoarelor de onoare și cu aranjamentul de la lumânări.

Pantofii de mireasa

Fie ca faci nunta în sezonul cald, fie ca faci nunta în sezonul rece pantofii sunt esențiali conform codului de bune maniere la orice eveniment și implicit la nunta. Nu da bine ca mireasa sa vii încălțată în sandale chiar dacă de multe ori nici nu se vede prea bine cu ce ești încălțată sub faldurile multe alte rochiei de mireasa lungi și tradiționale.

De regula este de preferat sa ai doua perechi de pantofi pentru ziua nuntii, una pentru partea oficiala a nuntii când trebuie sa dai bine în poza, cu toc înalt și una cu toc jos pentru partea dansanta a nuntii când iți trebuie o încălțăminte comoda care sa nu-ți solicite și mai mult decât e cazul picioarele pentru ca oricum vei fi cea mai solicitata persoana de la nunta pe toată perioada evenimentului.

Ce alte accesorii mai sunt nelipsite pentru domnișoara mireasa?

P.S. Citește și despre cum trebuie sa se îmbrace mirele în acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.