Ce joburi bine platite poți avea în industria hoteliera?

Industria hoteliera oferă o mulțime de oportunități în materie de joburi pentru tinerii din zilele noastre, unele clasice ca pe vremuri și altele potrivite vremurilor moderne pe care le trăim. Asa ca am decis în acest articol sa va fac o trecere în revista a acelor locuri de munca din industria hoteliera care foarte bine plătite în care poți să-ți faci o cariera satisfăcătoare. Dar sa le luam pe rand.

Bucătar șef

Bucătar șef sau chef cum i se zice mai nou într-un hotel este întotdeauna un job care pune în valoare talentele culinare ale posesorului. Îndatoririle jobului presupun stabilirea meniului zilnic, pregătirea bucătarilor din subordine dar și supervizarea acestora, stabilirea cantităților corespunzătoare unei porții. De asemenea el negociază contracte cu furnizorii și achiziționează alimentele necesare pregătirii meniului stabilit.

Este bineînțeles un post pentru o persoana calificata cu diploma recunoscuta în domeniul culinar precum și o experienta consistenta în domeniu, dar credeti-ma merita din plin pentru ca remunerația este consistenta de câteva mii de euro în functie și de mărimea și notorietatea hotelului pentru care lucrează.

Șef personal de curățenie și mentenanță

Persoana care ocupa acest post are printre îndatoriri pregătirea și supervizarea  menajerelor și a personalului de mentenanță din hotel, stabilirea necesarului de materiale necesare pentru a menține igiena în hotel, menținerea evidentei funcționalității aparaturii din hotel.

Este un job pentru care nu este necesara în mod expres a unei diplome în schimb esențială este experienta în domeniul mentenanței în hotel, pentru ca nu poți avea așteptări de la angajați despre cum sa facă și sa mențină curățenia dacă tu nu ai experienta în acest domeniu.

Bonificația este de asemeni consistenta și poate ajunge și la câteva mii de euro.

Fotograf hotelier, un job PhotoHotel

Daca ești tânăr, entuziast și fără experienta nu înseamnă ca nu poți avea un job bine plătit în industria hoteliera. Daca as mai fi acum pe băncile facultății cu siguranță m-as orienta spre un job PhotoHotel, care mi-ar permite sa vizitez întreaga lume și sa mai fiu și bine plătită pentru asta.

PhotoHotel este cea mai mare companie europeana care se ocupa de fotografia hoteliera. Mai pe romanește PhotoHotel pune la dispoziția marilor lanțuri hoteliere și a resorturilor fotografi care sa fie în permanenta la dispoziția clienților și care sa surprindă acele momente unice din vacanta pe care vrei sa ți le amintești toată viata.

Despre PhotoHotel părere numai de bine dacă vorbești cu cei care au avut măcar un contract de 7 luni ca fotograf în resorturile din insulele exotice ale lumii. Un job care te menține într-o permanenta stare de vacanta, bine plătit și care iți permite sa vizitezi acele colturi ale lumii pe care doar din buzunarul tău nu ți-ai permite sa le vezi fără un efort financiar consistent.

Te gândești probabil ca trebuie sa ai diplome și cursuri de fotografie la baza ca sa fii acceptat la interviu PhotoHotel. Ceea ce tu nu știi este ca pentru a merge la un interviu PhotoHotel nu ai nevoie decât de entuziasm, determinare și foarte multa personalitate ca sa nu uitam de mult umor. De pregătire în domeniul fotografiei o sa ai parte la școala PhotoHotel unde cursurile pentru personal sunt gratuite. La școala PhotoHotel o sa ai parte de o sere de cursuri intensive fapt ce te va ajuta nu doar sa capeți cunoștințe în materie de fotografie dar și în materie de competente socio – lingvistice care te vor ajuta sa te încadrezi mai bine în decor și sa înveți cum sa creezi o legătura cu persoanele pe care le vei fotografia pentru ca acestea sa nu se simtă hartuite și sa se lase fotografiate de placere de către tine.

Ca o părere PhotoHotel personala, consider ca este un job de vis. Ești plătit cu aproximativ 2000 de euro pe luna sa stai cate 7 luni sa zicem pe o insula exotica și sa faci fotografii. Dormi în cele mai exclusiviste hoteluri și resorturi și mănânci la cele mai bune restaurante din lume, ba mai beneficiezi și de cate o zi libera pe săptămână ca sa vizitezi zona sau sa faci sporturi extreme sau sa te bucuri de relaxare la spa-ul hotelului.

Pentru o părere PhotoHotel avizata poți sa vorbești cu cei care după un stagiu au decis ca mai vor încă unul și apoi încă unul și mai vor și astăzi unul.

Patiser șef

Trebuie sa se ocupe cineva și de prăjituri în hotel nu-i asa, sau ma rog de oamenii care  fac prăjituri și de ingredientele necesare pentru a realiza aceste delicii. Ca patiser șef tu stabilești ce prăjituri sunt în meniul zilei dar și realizează rețete noi de prăjituri în gen prăjitură casei, specifica și emblematica locației respective. Ca și în cazul bucătarului șef și pentru postul de patiser șef este nevoie de experienta și diplome.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.