Învăț sa citesc! Soldățelul de plumb

V-am mai povestit și în alte articole despre seria de cărți de la editura Gama dedicata copiilor care sunt la început de drum în deslușirea tainelor cititului.

Vara aceasta noi am lecturat cam tot ce aveam în biblioteca adecvat vârstei asa ca atunci când am gasit noi titluri din aceasta colecție în cadrul librăriei online Libris.ro, le-am achizitionat pentru a le pune la dispoziția micuței mele cititoare.

De aceasta data m-am oprit asupra cărții Soldățelul de Plumb, o adaptare după cartea scrisa de H.C. Anderson intrata în patrimoniul poveștilor clasice în anii ce au trecut din 1838 atunci când a fost scrisa de autor. Este o poveste moralizatoare care iți merge la suflet și din care micuții cititori, vor învăța și învățăminte prețioase de viata. Deși poate părea genul de carte pe care băieții s-o iubească mai mult decât fetitele, autorul a știut sa atragă și atenția micilor domnișoare introducând micuța balerina. Cum va spuneam și în alte articole colecția de cărți Învăț sa citesc este formata din cărți de nivel 0, nivel 1, nivel 2 și nivel 3 pentru a permite deprinderea graduala a tainelor cititului.

Cartea de fata, este de nivel 1, dedicata copiilor cu vârste peste 6 ani. Literele sunt mari și în cărțile de nivel 1 dar spre deosebire de cele de nivel 0, de data aceasta povestea nu mai este scrisa pe 2 pagini în oglinda și anume o pagina  scrisa cu litere mari și în care anumite cuvinte sunt înlocuite cu mici ilustrații sub care sunt și cuvintele care descriu ilustrația respectiva iar cea de doua pagina cu scris cursiv și litere puțin mai mici decât pe prima pagina dar suficient de mari cat sa fie citite ușor de micii cititori. In cărțile de nivel 1 sunt tot 16 pagini doar ca 11 sunt dedicate textului și 5 sunt imprimate cu imagini colorate care atrag atenția micilor cititori.

Spor la lectura va urez și un nou început de an școlar plin de rezultate foarte bune va doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.