Internal structure of tooth

Despre parodontoza: remedii și indicații

Astăzi tot mai multe persoane se interesează despre remedii și indicații referitoare la cum se tratează parodontoza. Chiar dacă nu vrem sa acceptam, realitatea ne-a demonstrat tot mai multe persoane din țara noastră suferă în ultimii ani de afecțiuni ale cavitații bucale, cea mai des întâlnită fiind parodontoza.

Pentru a găsi parodontoza tratament eficient poți apela oricând la unul din specialiștii în parodontologie pe care ii găsești aici. Aceștia tratează parodontoza cu cele mai noi tehnici stomatologice și cu cea mai performanta aparatura existenta pe piața.

In paralel cu tratamentul stomatologic poți opta și pentru câteva remedii naturiste care vor face ca parodontoza tratament sa aibă succes într-un timp cât mai scurt. Acest tip de remedii nu le găsiți în tratate de parodontologie ci se transmit din bătrâni, dar efectele lor s-au văzut de-a lungul timpului asa ca în acest articol o sa vi le împărtășesc și vouă.

Masajul gingiilor cu ulei

Masajul gingiilor cu ulei are rolul de a scoate toxinele din cavitatea bucala și din gingii. Masând cu ulei veți ajuta gingiile sa scape de inflamații, de roșeață și le veți ajuta sa lupte împotriva afecțiunilor ca parodontita. Cel mai potrivit ulei pentru acest tip de masaj este uleiul de cocos, într-un articol anterior va povesteam despre beneficiile acestuia dar puteți folosi cu succes și ulei de măsline sau susan. Singurul lucru la care trebuie sa fiți foarte atenți este acest ulei sa fie cât mai natural posibil, de preferință bio.

Foarte util este și uleiul de muștar care a fost folosit încă din antichitate pentru igiena cavitații bucale. Acesta pe lângă proprietățile anti microbiale și anti bacteriale, reduce de asemenea durerile gingivale.

Nu este ulei dar poate fi folosit cu rezultate bune în masajul gingiilor și pulpa interioara a frunzei de aloe vera.

Decoctul din frunze de salvie

Proprietățile anti microbiene, antioxidante și anti inflamatoare ale salvie sunt recunoscute încă din vechime când decoctul de salvie era considerat remediu pentru parodontita. Tot ce aveți de făcut este fierbeți cam 5 linguri de salvie la 1 litru de apa pana când cantitatea scade la jumătate. Cu decoctul astfel obținut și strecurat va clătiți în gura după ce va spălați pe dinți, folosind-ul în loc de apa de gura. De asemenea puteți folosi decoctul de salvie pentru gargara pe parcursul zilei. De ajutor este și ceaiul de salvie pe care îl puteți consuma în timpul zilei.

Pasta de dinți din usturoi și turmeric

Pisați cățeii de usturoi într-un mojar și amestecați cu praf de turmeric. Pasta obținută folosiți-o pentru a va spăla pe dinți. Sunt de acord cu voi ca nu va va ajuta în ceea ce privește respirația curata și proaspătă dar ambele ingrediente sunt recunoscute pentru proprietățile anti bacteriene și anti inflamatoare care se vor simți asupra gingiilor voastre pe măsură ce veți folosi acest înlocuitor natural pentru pasta de dinți.

Consumul ridicat de fructe și legume

Consumul ridicat de fructe și legume are atât scopul de a aduce anti oxidanți în organism pentru a-l menține sănătos, dar în același timp ajuta la prevenirea apariției afecțiunilor gingivale cum sunt gingivita, parodontoza și placa dentara.

Sunt curioasa ce alte remedii din popor mai cunoașteți pentru tratarea afecțiunilor dentare?

Va aștept sa ni le împărtășiți în comentarii la acest articol.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Cum sa alegi un cabinet stomatologic în București? – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.