Inima mea si alte gauri negre – Jasmine Warga

Titlu: Inima mea și alte gauri negre

Autor: Jasmine Warga

Colectia: Passport

Editura: Herg Benet

Nr. Pagini: 328

„Aș vrea să-i pot spune că știu sigur că nu sunt deloc ca tatăl meu. Că inima îmi bate într-un ritm diferit, că sângele îmi pulsează cu o altă viteză, doar că nu sunt atât de sigură. Poate că sunt o persoană îngrozitoare. Poate că tristețea este doar ceva ce apare întotdeauna înainte de nebunie. Poate că el și cu mine avem în comun aceeași energie potențială. Tot ceea ce știu este că nu voi aștepta pe aici ca să aflu dacă voi deveni un monstru ca tata.”

Inima mea si alte gauri negre – Jasmine Warga

Inima mea și alte gauri negre este o carte din colecția Passport disponibila la editura Herb Benet, scrisa de Jasmine Warga și tradusa în limba noastră de Cristina Nemerovschi.

Este povestea lui Aysel si a lui Roman, un soi de Romeo și Julieta moderni și americani, tineri liceeni fiecare cu propria depresie și propria viata de acceptat.

Aysel se consuma pentru ca tatăl ei este un criminal. Cu ani în urma acesta a pus la cale un incendiu pentru a obține banii din asigurarea magazinului pe care îl deținea, dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, a terminat prin a omora un număr considerabil de persoane care se aflau în momentul respectiv în magazin printre care și speranța sportiva a micii localități. Aysel simte ca faptele lui se răsfrâng asupra vieții ei și ca toată lumea își imaginează ca și ea este asemenea lui, fiind sânge din sângele acestuia, un criminal în devenire, un simbol al răului.

Pe de alta parte Roman suferă pentru ca își asuma responsabilitatea pentru moartea surorii mai mici pe care ar fi trebuit s-o supravegheze într-o seara pe când avea 16 ani, și care s-a înecat în cada în timp ce el petrecea timpul cu prietena lui.

Ce au în comun? Depresia și dorința de a muri, considerând ca asa lumea va fi mai buna fără ei.

Unde se întâlnesc? Pe un site specializat în a găsi parteneri pentru sinucideri.

Ideea cărții este interesanta și foarte actuala, din punctul meu de vedere. Deși nu este plăcut, trebuie sa recunoastem ca este o realitate, tot mai multi tineri sunt pasionați de ideea sinuciderii.
Ai tendința de a acuza familia pentru ca probabil nu s-au ocupat de ei, i-au neglijat sau i-au abuzat de au putut sa ajungă atât de distruși psihic încât să-și dorească sa se sinucidă.

Adevarul este ca uneori nu depinde de familie sau mediu înconjurător ci de cat de puternic este psihicul fiecăruia dintre noi și asta încearcă autoarea sa ne prezinte în carte, unde doi copii frumoși, proveniți din doua familii care se preocupa de ei, care ii iubesc și încearcă sa le fie alături ajung sa caute opțiunea sinuciderii.

Odată ce se întâlnesc Aysel si Roman descoperă unul în altul o prietenie ce înlătura una cate una barierele pe care și le-au impus, sentimentele lor transformându-se treptat în iubire.

Dar promisiunea este promisiune și la data stabilita cei doi trebuie sa se sinucidă. Isi vor respecta pactul sau sentimentele lor nou descoperite ii vor ajuta sa se vindece de depresie?

Ei bine, asta rămâne sa descoperiti voi dacă v-am trezit curiozitatea sa o lecturați cu toate cele 328 de pagini ale ei în aceasta perioada când se găsește la reduceri pe site-ul editurii Herg Benet.

In plus pe întreaga luna octombrie la fiecare comanda de pe site-ul editurii veți primi cadou cartea lui Flaviu Ardelean, Numenoir despre care v-am vorbit în articolul acesta pe blog.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Ioana Tiganila aduce un tribut literar fiicei sale - Aroma de august

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.