Care sunt cele mai prospere afaceri de la malul marii?

Oamenii de afaceri de la malul marii au descoperit cheia succesului iar Gabriel Comanescu este dovada vie a acestui fapt, fiind considerat de către revista Forbes, cel mai bogat constănțean la cei doar 44 de ani ai sai și situându-se pe locul 7 în topul celor 500 de miliardari realizat de cunoscuta publicație economica.

Gabriel Valentin Comanescu și-a făcut debutul în lumea afacerilor petroliere din tara noastră în anul 1992 ca director al RPT OIL SRL pe care în 8 ani o transforma într-o adevărată lecție de afaceri oferind servicii petroliere, fiind implicată în conducte, echipamente de foraj și furnizare de piese de schimb, dar și import de materii prime mai exact păcură și gaze naturale. Anul acesta, la doar 26 ani de la debut, Gabriel Comanescu se poate lauda cu un plus al veniturilor de 70 milioane de euro, obținute într-un singur an din afacerile naționale și internaționale pe care le desfasoara. Anul trecut avea o avere estimata undeva intre 260 și 280 milioane de euro.

In 2001 își îndreaptă atenția și pune pe picioare Upetrom 1 Mai, o firma producătoare de echipamente petroliere care și astăzi ii aduce importante venituri. Fiind un vizionar și un bun strateg în materie economica Gabriel Valentin Comanescu, înființează în 2003 GSP cu sediul în Constanta.

Acest Grup Servicii Petroliere îl introduce pe piața construcțiilor offshore ce cuprind țeavă, sudare, NDT, sondaj și marin logistică de-a lungul coastei caucaziene a Marii Negre. GSP este o societate premiata la nivel internațional și care se poziționează pe un loc fruntaș în top 500 al societăților profitabile din Europa Centrala conform cifrei de afaceri din 2010.

Cine ar fi crezut ca inginerul electromecanic din 1989 va ajunge CEO-ul de astăzi pentru Grup Servicii Petroliere cu mii de angajați în subordine în firmele din tara dar și de peste hotare, deținând 10 % din aria petroliera concesionata în Marea Neagra, extins și în alte domenii cum este turismul ca proprietar al prestigiosului hotel Vega cotat la 5 stele din stațiunea Mamaia, locația de cazare preferata a vedetelor autohtone.

El este doar un exemplu. Asemeni lui sunt multi alți antreprenori romani care au constatat ca malul marii este o zona cu o deschidere remarcabila pentru multe idei de afaceri care se pot transforma cu munca și determinare în realizări pozitive și de succes ale business-ului romanesc.

Dintre aceștia, 20 de constănțeni figurează în topul realizat de revista Capital despre cei mai bogați 300 de romani, în fruntea lor fiind tocmai persoana despre care va povesteam mai sus.

Frații Corneliu și Bogdan Idu cu o avere estimata intre 90 și 100 milioane de euro obținută din activități de shipping sunt de asemenea în topul afaceriștilor constănțeni de succes. Ultimii ani e drept ca le-au adus pierderi în afacerile cu GPL, însă au căpătat notorietate și creșteri în materie sportiva deținând clubul de tenis unde de unde au pornit Simona Halep, Horia Tecau și Andrei Pavel adevărate valori ale tenisului romanesc și internațional astăzi.

Al treilea om ca succes în afacerile de la malul marii este Gheorghe Bosanceanu, deținătorul șantierului naval Constanta având o avere estimata intre 93 și 95 de milioane de euro obținute din reparații de nave și construcții de macarale plutitoare pentru transport de cereale.

La malul marii se mai fac bani din construcții de locuințe și fabricarea betonului, din afaceri privind întreținerea și repărea navelor și bărcilor, din agricultura și industrie alimentara, din parcuri eoliene, din turismul hotelier și altele.

Voi ce afaceri credeți ca ar fi se succes la malul marii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte