Serial: Absenta

Absenta este o mini-serie de 10 episoade producție canadiano – spaniola 2017  din genul thriller – crima – mister lansat în toamna aceasta pe AXN și cotat de IMDb cu 7.5 din 10.

Este povestea unei agente FBI, Emily Byrne interpretata de Stana Katic pe care o stiti din cunoscuta serie TV Castle în care a jucat 8 sezoane, răpită în cursul investigației unui criminal în serie și declarata moarta de cunoscuți pentru ca 6 ani mai târziu sa fie găsită într-o cabana în pădure torturata și fără să-și amintească nimic din ultimii 6 ani.

Readaptarea este cu atât mai grea cu cat soțul ei, Nick Durand interpretat de Patrick Heusinger s-a recăsătorit și copilul lor este crescut de acesta și de actuala soție Alice.

Patrick Heusinger este de asemenea un actor de succes al ultimilor ani, cei doi cunoscându-se pe când acesta a jucat într-un episod din Castle. Anul trecut a jucat alături de Tom Cruise în filmul Jack Reacher: Never Go Back.

Daca ar fi un film psihologic, tensiunea acestui trio Emily –  Nick – Alice, este suficienta pentru o poveste care sa captiveze, dar cum este un film despre crima și mister, agenta noastră se vede implicata într-un nou sir de crime al cărui autor pare a fi și de aici urmeaza o serie de urmăriri ca în filme de genul Emily pe urmele adevăratului criminal cu tot FBI-ul pe urma ei.

Răsturnările de situație sunt la ordinea zilei și în fiecare episod ai senzația ca ai descoperit asasinul, dar la final acesta iți scapă din nou printre degete.

Îmi place foarte mult prestația Stanei Katic, mi se pare foarte realista și exact asa cum mi-as imagina o persoana care se întoarce după 6 ani de captivitate și constata ca toată viata ei s-a intors cu fundul în sus și ca nimic nu va mai fi la fel. Este genul de film care iți lasă o tema de gândire la final, oare tu cum te-ai comporta dacă ai fi într-o situație asemănătoare?

Despre Patrick Heusinger, pot sa spun ca pare mai mult implicat în a-și da seama cum sa rezolve cele doua relații în care se trezește prezent, soția disparatu și reapărută pe care încă o iubește și actuala soție căruia ii este recunoscător ca l-a ajutat sa își crească copilul si sa nu cada prada disperării după dispariția primei, dar pe care nu vrea sa o facă sa se simtă ca o înlocuitoare,  decât de activitatea lui ca agent FBI.

Mi se pare ca este o combinație îndrăzneață intre filmul horror Saw si thriller-ul Cleveland Abduction, genul de serial care te tine în suspans de la primul la ultimul episod.

Pana acum au fost lansate spre vizionare doar 7 episoade. Daca aveți răbdare puteți sa urmariti în fiecare luni pe AXN cate un episod, pe măsură ce sunt prezentate publicului larg.

Fiind o serie destinata tarilor din Europa de Est, sunt tari în care episoadele apar cu câteva zile înainte sa apară la noi, asa ca dacă nu rezistați sa așteptați ziua de luni, puteți vedea episodul săptămânii pe internet în functie de lansarea în celelalte tari.

2 comentarii publicate

    • este un serial bun din punctul meu de vedere si imi place faptul ca nu e genul hollywoodian cu haine de firma si locatii de 5 stele, personajele sunt practic oameni din popor fara nota de vedetism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.