Biblia pierduta – Igor Bergler

Titlu: Biblia pierduta

Autor: Igor Bergler

Editura: Rao

An editare: 2015

„De fapt, garderoba lui era asa de bogata și dressingul lui atât de mare, încât pe una dintre iubitele lui o apucase plânsul când, într-o dimineața, greșise ușa de la baie și nimerise în dressing. Relația lui era cu mărcile, dar în special cu materialele și cusăturile care ii atingeau corpul.”

De regula o serie se incepe cu prima carte. In cazul meu, lectura seriei Charles Baker scrisa de autorul roman Igor Bergler a inceput cu cea de-a doua carte care a fost lansata luna trecuta și anume Testamentul lui Abraham despre care v-am povestit într-un articol anterior. Prin intermediul celor de la Libris.ro am reușit de data aceasta sa adaug în biblioteca mea și prima carte din seria, Biblia pierduta, lansata în anul 2015.

Cum va spuneam și în articolul dedicat celei de-a doua cărți, este un timișorean care a reușit sa găsească rețeta succesului în materie literara lansând o serie care se bucura de succes atât în tara noastră cat și peste ocean în îndepărtatele State Unite ale Americii.

Regizor, critic de film și specialist în marketing, Igor Bergler a reușit sa îmbine toate aptitudinile dobândite de-a lungul timpului pentru a deveni cel mai bine vândut scriitor roman al ultimilor douăzeci de ani.

Charles Baker, personajul creat de Igor Bergler este savuros, amuzant și de multe ori cinic. Renumit profesor la Princenton, ajuns specialist în organizarea campaniilor prezidențiale americane, acesta este invitat la conferințe în întreaga lume, motiv pentru care ajunge sa vorbească la un eveniment în frumoasa noastră Sighișoara.

Numai ca la Sighișoara ajunge fără voie implicat într-o serie de crime pline de simboluri și ritualuri ce necesita atenția lui pentru identificarea făptașilor. De aici pornește aventura noastră alături de personajul principal cazat la Hotel Central Park nr. 25 din Sighișoara, pe care apropo chiar îl gasiti în Sighișoara asa ca dacă vreți sa urmariti pașii lui Charles Baker puteți s-o faceți pe bune într-un weekend în minunatul oraș medieval.

Cele 633 de pagini ale cărții se împart în 5 părți și un epilog și ne poarta pe urmele unei cărți legendare și a lui Vlad Tepes. In final cum ar fi un thriller autentic romanesc fără cea mai emblematica figura istorica romanească a tuturor timpurilor. Americanii fac cărți și filme și o mulțime de bani pe urma lui, noi de ce nu am face-o?

Din America în Sighișoara cu avionul, din Gara de Nord în Praga într-o goana cu trenul ce ma duce cu gândul la cartea Agathei Christie cu Orientul Express, apoi iar în zbor pana la Londra și de acolo tot cu avionul pana în Washington, Lyon și Bologna, cartea lui Igor Bergler te tine în suspans de la prima la ultima pagina traversând întreaga lume și istorie.

Daca ți-am trezit curiozitatea, trebuie sa știi ca în aceasta perioada pe site-ul librăriei online Libris.ro are o reducere de 15%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.