Dosarul Cameleonul – Peter Robinson

Titlu: Dosarul Cameleonul

Autor: Peter Robinson

Editura: Leda (Corint)

Gen: polițist

„Asta era problema; lucrurile ciudate care se acumulaseră, copilăria lui Lucy, accesoriile sataniste din Alderthorpe, uciderea lui Kathleen Murray și acum declarația lui Candy, erau toate tulburătoare și sugerau probleme mai grave, dar în definitiv, cum deja subliniase comandantul Hartnell, nu făceau nici cat o ceapa degerata.”

Dosarul Cameleonul este cel de-al treisprezecelea roman scris de autorul de origine britanica Peter Robinson din seria inspectorului Banks ce conține nu mai puțin de 22 de cărți. Aproximativ trei sferturi din opera literara de 30 de romane este dedicata acestui personaj simpatic.

Peter Robinson este născut în Marea Britanie dar locuiește în Statele Unite ale Americii și Canada, tari care și-au pus foarte mult amprenta asupra stilului sau literar și a felului cum abordează cărțile pe care le scrie, reușind sa creeze un personaj care a depășit paginile cărții devenind personaj de film într-un serial polițist cu 5 sezoane care s-a filmat intre 2010 și 2016 intitulat DCI Banks și pentru care o parte din romane au fost adaptate ca scenarii de film. Despre serial o sa va povestesc mai mult într-un articol dedicat, momentan sa ne intoarcem însă la cartea scrisa de Peter Robinson.

Este o carte atipica prin faptul ca incepe cu finalul. Criminalul este prins încă de la inceput, dar în urma decesului lui rămân o mulțime de necunoscute pe care le vom descoperi alături de inspectorul Alan Banks.

Dar cine este Alan Banks? Polițist dedicat, soț divorțat, într-o relație complicata cu inspectorul Annie Cobbot și psihologul Jenny Fuller.

Profesor de biologie, stâlp al comunitarii și soț model, criminal în serie denumit generic „Cameleonul” sau Violatorul din Seacroft. Cine este Terry Payne?

Copil abuzat de părinti, maltratat, înfometat și violat constant, soție și complice de criminal sau o simpla victima. Cine este Lucy Payne?

Dar victimele? Si ele au secrete, nu-i asa? 5 cadavre în pivniță și 2 schelete în gradina, dar totuși nu ies la numărătoare. Unde este și ce s-a întâmplat cu Leanne Wray despre care se presupune ca ar fi fost omorâtă de Cameleon.

Nici martorii nu sunt lipsiți de secrete într-o carte cu atâtea răsturnări de situație ca cea de fata. Oare ce ascunde Maggie Forrest, persoana care a chemat politia pentru a raporta un scandal domestic în vecini dar care s-a transformat în prinderea celui mai vânat criminal în serie din Marea Britanie.

Janet Taylor este agentul debutant care l-a anihilat pe criminal pana sa vina și celelalte echipaje. Oare chiar a fost legitima apărare?

Multe personaje, savuroase și cu siguranță cele 576 de pagini vor fi foarte ușor de citit în curiozitatea cititorului de a descifra toate misterele din carte.

Daca v-am trezit curiozitatea, trebuie sa stiti ca o gasiti pe site-ul editurii Corint în aceasta perioada cu reducere de 9 lei și cu 13 lei reducere pe site-ul librăriei online Libris.ro.

Trackback-uri și pingback-uri 3

  1. Prietena Diavolului – Peter Robinson – Momente de viață
  2. Serial: DCI Banks – Momente de viață
  3. Dosarul Cameleonul - Peter Robinson - Info Cartea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.