Cartea Junglei – Ulrich Maske și Bernhard Oberdieck

Cartea Junglei este o culegere de povestiri scrisa de Rudyard Kipling în 1894 continuând mai apoi în 1895 cu o continuare și anume, Cartea a doua a Junglei.

Fiind un mare succes literar, aceasta carte a avut parte de o mulțime de adaptări de-a lungul timpului și de o mulțime de ecranizări cinematografice, chiar și desene animate multe dintre acestea fiind ecranizate de Disney.

Cartea Junglei despre care vreau sa va vorbesc în acest articol, am primit-o de la Editura Univers Enciclopedic Junior, și este o adaptare după celebra carte a lui Rudyard Kipling, „repovestita pentru mari și mici” după cum zice chiar pe coperta, de către Ulrich Maske și ilustrata pe dragul micilor cititori de către Bernhard Oberdieck.

Ulrich Maske este la origine muzician, producător și regizor născut în 1950 la Hanovra dar a cochetat cu poezia și jurnalismul încă din tinerețe.

Activitatea lui muzicala s-a orientat spre muzica pentru copii realizând inclusiv muzica pentru cărți audio ca cele publicate de Cornelia Funke a cărei carte v-am prezentat-o într-un articol anterior. De la muzica pentru copii a fost doar un pas la literatura pentru copii.

Cartea o puteți achiziționa de pe site-ul editurii singura sau în 2 pachete promoționale „Povesti fantastice” și „Cele mai frumoase povesti” împreună cu cate 3 alte cărți diferite în fiecare pachet.

Cartea cuprinde în cele 44 de pagini ale sale următoarele povestiri:

Frații lui Mowgli

Adunarea Sfatului

Învățăturile lui Baloo

Mowgli și maimuțele

Dansul de vânătoare a lui Kaa

Floarea Roșie

Satul Oamenilor

Tigrului i-a sosit ceasul

Întoarcerea acasă

 

Cartea o gasiti în aceasta perioada cu reducere de aproape 14 lei (aproximativ 50%) pe site-ul editurii Univers Enciclopedic Junior și cu 5% reducere pe site-ul librăriei online Libris.ro.

Mie nu-mi rămâne decât sa va urez spor la lectura cu micuții voștri, mai ales ca iarna nu se mai lasă așteptată și vremea este numai buna pentru sesiuni de citit în familie la gura sobei.

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.