Prietena Diavolului – Peter Robinson

Titlu: Prietena Diavolului

Autor: Peter Robinson

Editura: Leda (Corint)

Serie: Inspectorul Banks

„A copleșit-o senzația ca se afla la o răscruce importanta în viata ei și nu știa care erau direcțiile; indicatoarele erau în ceata, fie goale. Singurul lucru pe care îl știa era ca în ultima vreme se purtase ciudat și tot asa se simțise.”

Asa cum va spuneam și în articolul dedicat cărții Dosarul Cameleonul, pe autorul Peter Robinson l-am descoperit de curând intre cărțile publicate la editura Leda, însă m-a cucerit rapid asa ca astăzi vreau sa va vorbesc despre alta carte scrisa de el și anume Prietena Diavolului.

In acest roman, inspectorul Banks este implicat în investigarea morții unei studente violate, pe nume Hayley Daniels. In același timp într-un alt oraș englezesc este descoperita o femeie paraplegica, în cărucior cu rotile, pe nume Karen Drew, asasinata a cărei investigații cade în sarcina fostei iubite a inspectorului, Annie Cabbot.

Cu excepția faptului ca ambele crime se petrec de Ziua Mamei și victimele sunt ambele femei, nu par a avea nimic în comun. Dar aparentele înșală de multe ori nu-i asa?

De ce și-a ascuns Karen Drew adevărata identitate și care e legătura ei cu asasinul Terence Payne care a măcelărit 5 fete și un polițist cu 20 de ani în urma?

Cine va găsi primul criminalul, Alan Banks sau Annie Cabbot?

Fata de primele cărți din 1987 când a fost lansata seria inspectorului Banks, se observa ca personajul a evoluat, s-a maturizat, este mai înțelept iar trăirile sale mult mai intense dar are și tabieturi care l-au urmat de-a lungul vieții cum sunt berea, muzica și femeile.

Ca și alte cărți din serie, cea de-a 17 carte ce îl are ca personaj principal pe inspectorul Alan Banks a fost ecranizata într-o serie de televiziune cu 5 sezoane ce s-a filmat intre anii 2010 și 2016 despre care va voi vorbi mai multe într-un articol dedicat.

Daca v-am trezit curiozitatea trebuie sa stiti ca romanul îl gasiti în aceasta perioada cu reducere de 5 lei pe site-ul editurii Corint.

 

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Serial: DCI Banks – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte