Serial: The Following

The Following este un serial polițist american, cu trei sezoane, filmat intre 2013 și 2015 și cotat de Imdb cu o rata de 7.5 din 10. Seria îl are ca actor principal pe Kevin Bacon cunoscut pentru filme ca Apollo 13 sau Patriotii dar și pentru seriale în care a avut roluri episodice. The Following este primul serial în care joaca 45 de episoade. De asemenea de-a lungul carierei sale ce se întinde pe mai bine de trei decenii, și-a încercat talentul și ca regizor dar și în materie muzicala alături de frații sai în trupa familiei The Bacon Brothers.

Revenind la serialul nostru, trebuie sa va anunț ca este interesant dar foarte sângeros asa ca dacă nu sunteți genul care sa urmărească filme cu multe crime la purtător și „bai de sânge” în fiecare episod nu vi-l recomand.

Daca în schimb acest lucru nu va pune probleme va mărturisesc ca e un serial care te prinde mai ales prin tema psihologica pe care o dezbate decât prin tema polițistă.

Filmul îl urmărește pe Kevin Bacon în rolul fostului agent de FBI Ryan Hardy pus în situația de a porni din nou pe urmele criminalului în serie pe care îl arestase cu 8 ani în urma dar care reușește sa capete în aceasta perioada adepți care îl ajuta sa evadeze din închisoare și care se supun tuturor dorințelor sale de a ucide în numele lui. Cum va spuneam din punct de vedere al filmului polițist nu excelează. In fiecare episod criminalul nostru Joe Carroll pe numele lui interpretat de actorul britanic James Purefoy reușește să-și convingă adepții sa omoare la inceput persoane care cumva în viata lor l-au supărat pe acesta, mai apoi pe oricine ii iese în cale, fiind mereu cu un pas în fata polițiștilor și a a agentului de FBI Ryan Hardy cu care acesta are o relație sa-i zicem complicata, fiind cel care l-a arestat după primele  14 crime și care ulterior a ajuns sa se iubească cu soția divorțată a criminalului nostru.

Partea psihologica a filmului este foarte bine realizata și felul cum acesta își manevrează doar pe baza cuvintelor adepții deschide ușa oarecum pentru cei care vor viziona filmul spre felul cum se formează și cum se gestionează sectele. Pe bune dacă serialul acesta nu ma duce cu gândul la guru Bivolaru și povestea sectei lui atât de mediatizate cu ani în urma la noi în tara.

Pe James Purefoy l-ați mai vazut în seriale ca Roma dar și în filme ca Povestea unui cavaler. Deși multe personaje mor în acest film de la episod la episod sau uneori de la sezon la sezon, alături de cele doua personaje principale mai avem un personaj care rezista toate cele 45 de episoade și anume colegul lui Ryan Hardy, agentul FBI Mike Weston, interpretat de Shawn Ashmore pe care l-ați mai vazut probabil în X-men. Atenție sa nu-l confundați cu la fel de celebrul sau geamăn Aaron Ashnmore pe care l-ați vazut în seriale ca Veronica Mars sau Smallville.

Personal mi-a plăcut. Categoric nu este un serial de nota 10 pentru predictibilitatea crimelor și a lipsei de intuiție a forțelor de ordine implicate dar în schimb aduce ceva nou, ceva ce nu am întâlnit  în alte seriale. Pe undeva ma duce cu gândul la Dexter, pentru ca la fel ca și acolo Joe Carroll este genul de personaj pe care în anumite situații îl apreciezi și chiar îl placi ca sa nu mai vorbim de faptul ca este amuzant în nebunia lui, mai ales când recunoaște ca este sociopat, ca iubește sa omoare și ca este o realitate ca acest lucru nu se tratează ci doar se acutizează în timp.

Imagine preluata Televisa

 

2 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 3

  1. Serial: Altered Carbon – Momente de viață
  2. Califatul - un serial despre tinerii corupti de teroristii ISIS
  3. Designated Survivor - un serial bazat pe fictiune sau predictii de viitor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.