Padurea – Tana French

Titlu: Pădurea

Autor: Tana French

Gen: Thriller, Mistery

Nr. pag.: 580

Editura: Rao

„Adevarul este cea mai dorita femeie din lume, în timp ce noi, detectivii, suntem amanții cei mai geloși, care anihilam din reflex orice individ care-i arunca cea mai neînsemnată ocheada. ” – Pădurea – Tana French

Pădurea este romanul de debut al autoarei de origine americana Tana French, stabilita în Irlanda, Dublin din 1990 unde își desfasoara activitatea de actriță și romanciera. Din 2007 de la lansarea acestui prim roman, Tana French a mai scris încă 4 cărți dintre doar Liniștea umbrelor mai este tradusa și disponibila pe piața din tara noastră momentan.

Acțiunea romanului este amplasata în zona limitrofa Dublinului și mai exact în micul orășel Knocknaree și incepe cu 20 de ani în urma, mai exact în 1984 când 3 copii de 12 ani se duc la joaca în pădurea de lângă orășel și doar unul dintre ei este gasit, plin de sânge și în stare de soc fără sa poate spune ce s-a întâmplat cu ceilalți doi copii.

Douăzeci de ani mai târziu, băiețelul Adam Robert Ryan s-a transformat în bărbat, și-a schimbat numele și lucrează în politie la secția Omucideri din Dublin când primește împreună cu partenera sa ancheta unui caz despre o copila de 12 ani decedata în circumstanțe suspecte și violente pe un site arheologic din apropierea orașului Knocknaree și a pădurii căreia ii supraviețuise în copilărie.

Rob Ryan și Cassie Maddox sunt o echipa perfecta în politia din Dublin. Se înțeleg din priviri și sunt cei mai buni prieteni, deși multi nu cred în prietenia dintre un bărbat și o femeie. Astfel ca atunci când primesc cazul fetitei omorâte, Cassie este de acord sa nu menționeze legătura lui Rob Ryan cu cazul similar din urma cu 20 de  ani rămas cu autor necunoscut dar și cu victimele dispărute și încearcă împreuna sa găsească legături intre trecut și prezent, intre amintirile lui Rob din copilărie și evenimentele recente.

Poate moartea fetitei are implicații politice legate de construcție noii autostrăzi ce va trece prin zona și a grupurilor care se opun acesteia?

Poate crima este opera unui cult religios datorat faptului ca victima este descoperita pe un altar de sacrificiu din site-ul arheologic datând din antichitate?

Sau poate fi opera unui criminal în serie? Dar dacă e criminal în serie de ce a așteptat 20 de ani?

Pot cei doi polițiști sa anihileze criminalul singuri sau au nevoie de sprijin cu greutate politica?

Care-i treaba cu ciudata familie a victimei și care-i legătură lor cu dispariția copiilor din urma cu 20 de ani? Își va aminti Rob ce s-a întâmplat în pădure în copilărie? Vom afla ce s-a întâmplat cu cei doi copii dispăruți?

O mulțime de întrebări la care puteți afla răspunsul doar dacă citiți cartea pe care în aceasta perioada o gasiti pe site-ul librăriei online Libris.ro cu 15 % reducere și transport gratuit în aceasta perioada.

Deși are 580 de pagini este o carte care se citește ușor, cu pasaje amuzante, savuroase din viata celor doi anchetatori. De asemenea ne face o prezentare a Irlandei din 1984, care mi s-a părut foarte interesanta și a vieții omului de rand ce locuia la marginea capitalei. Din punctul meu de vedere este o carte premiata pe drept de specialiștii literari și aștept părerea voastră despre ea în comentarii.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Regele Furtunii, un thriller american care te rascoleste la fel ca natura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.