Serial: Cardinal

Cardinal este un serial polițist canadian cotat de IMDb cu 7.7 din 10 și lansat în 2017. Serialul are pana acum 2 sezoane lansate pe piață și un al treilea în stadiu de filmare, fiecare reprezentând cate o mini serie de cate 6 episoade.

Prima mini serie ne aduce în prim plan un criminal în serie care ucide femei și bărbați tineri, dar nu are un tipar asa ca singurul care crede ca se confrunta cu un criminal în serie este anchetatorul nostru principal și anume John Cardinal interpretat de actorul Billy Campbell. Pe actorul american de origine l-ați mai vazut în seriale precum The Killing despre care v-am povestit într-un articol anterior, clasice precum Merlose Place, Dinastia dar și filme precum Destul în care a jucat alături de Jennifer Lopez.

Deși polițistul nostru este obișnuit sa desfășoare anchetele de unul singur, de asta data primește o colega nou transferata, Lisa Delorme interpretata de actrița canadiana Karine Vannase, recunoscuta mai mult pentru producțiile franțuzești în care a jucat de-a lungul timpului.

Pe lângă ancheta crimelor cei doi anchetatori se confrunta și cu probleme personale, Cardinal este căsătorit cu o femeie pe care o iubește enorm dar care are probleme psihice și are nevoie de tot sprijinul sau, Delorme este părăsită de soț pentru ca este mult prea implicata în activitățile de serviciu și ajunge sa se îndrăgostească de partenerul de munca fără însă a-i mărturisi acestuia sentimentele.

Al doilea sezon, lansat la începutul acestui an,  se învârte în jurul unei roșcate care este împuscată într-o pădure din Canada, supraviețuiește dar își pierde memoria lucru care face foarte dificila munca anchetatorilor atât în a-i descoperi identitatea cat și în a-i găsi agresorul.

Despre al treilea sezon nu pot sa va spun decât ca se filmează și speram sa fie lansat în toamna acestui an sau cel târziu în iarna lui 2019.

Pentru ca a fost atât de bine primit de public, drepturile de difuzare ale acestui serial au fost achiziționate în Statele Unite Ale Americii, Marea Britanie, Franța dar și în statele nordice. Nu ne rămâne decât sa speram ca vor fi achiziționate și de tara noastră în viitor, momentan le gasiti online fără subtitrare în engleza.

 

 

4 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. The Tunnel sau varianta sa scandinava The Bridge
  2. Sorjonen - serial politist finlandez ce trateaza teme de actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte