Serial: Altered Carbon

Altered Carbon este un serial SF nou nouț produs de Netflix, al cărui prim sezon este lansat în 2018 mai exact pe 2 februarie, și care se pare ca este foarte bine primit de public, dat fiind ca deja este cotat de IMDb cu 8.4 din 10. Primul sezon are 10 episoade a cate aproximativ 60 de minute fiecare.

Ideea filmului este următoarea. Un deținut  este readus la viata la 250 de ani în viitor de la încarcerare pentru o crima pe care afirma ca nu a comis-o, într-un alt corp decât al lui cu scopul de a ajuta un miliardar să-și descopere asasinul. A-ți înțeles ceva? S-o luam mai pe îndelete. Takesi Kovacs este deținutul nostru reînviat și este interpretat de actorul de origine suedeza Joel Kinnaman, despre care v-am mai povestit și în articolul dedicat serialului The Killing când va spuneam ca nu știu alte filme din ultimii ani în care sa fi jucat acesta. Ei bine se pare ca noul an a venit cu o surpriza în acest sens.

Revenind la serialul de fata. Takesi Kovacs este un soldat cu capacitați speciale a cărui memorie este salvata pe un card și apoi downloadata în corpul unui polițist căzut în dizgrație, reactivat de către miliardarul Laurens Bancroft, de asemeni interpretat de un cunoscut de al nostru și anume, actorul britanic James Purefoy despre care v-am vorbit în articolul dedicat serialului The Following.

De ce l-a reactivat miliardarul pe deținutul nostru într-un corp de polițist? Ei bine, în primul rand pentru ca poate. Sa fim serioși, nu e nicio diferență intre bogătașii din zilele noastre și bogătașii dintr-un viitor intergalactic. In al doilea rand pentru ca are nevoie sa afle cine l-a omorât. Suntem în viitor asa ca nu va mirați. Miliardarul este și el un mort reînviat ce vrea răzbunare și care este convins ca a fost ucis deși politia considera ca moartea sa se datorează unei sinucideri. Ca veni vorba, viitorul nu suna deloc prea roz și viziunea asta cu viata fără de moarte este de-a dreptul înspăimântătoare.

In schimb pentru cei care vor sa vadă și ceva piele, serialul are un conținut cu nuditate, mai mult decât explicit atât la feminin cat și la masculin.

Ce câștigă Takesi Kovacs dacă ii face pe plac miliardarului? Ei bine, un nou inceput și ștergerea tuturor infracțiunilor din trecut, ceea ce trebuie sa recunoastem suna interesant.

Avem și personaje feminine în serial. Locotenentul Kristin Ortega interpretata de actrița mexicana Martha Higareda, soția miliardarului Miriam Bancroft interpretata de o mai veche cunoștință de-a noastră din serialul The Killing, anume actrița canadiana Kristin Lehman.

Serialul se pare ca are la baza o carte scrisa de autorului englez Richard K. Morga, pe care nu am citit-o încă, dar pe care ma gandesc serios sa o răsfoiesc pentru ca am rămas plăcut impresionata de serial, deși nu pot spune ca sunt de regula fan al filmelor SF.

4 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte