Despre copertine retractabile: home&design

Fie ca stai la bloc și vrei sa te bucuri din plin de balconul tău, fie ca locuiești la casa și vrei sa profiți pe cat posibil de curtea de care dispui, ai nevoie de o soluție atunci când e prea mult soare sau când ploua. In acest articol vreau să-ți vorbesc despre soluția la problema ta. Vreau sa vorbim despre copertine retractabile.

Copertinele retractabile te ajuta atât pentru a da o nota de design și eleganta spațiului în care le folosești dar te ajuta și din punct de vedere practic. Sunt ușor de folosit și nu necesita mult efort atunci când doriți sa le folosiți.

Un mare avantaj al acestor copertine retractabile este faptul ca asigura protecție împotriva razelor UV. Vara sunt o soluție minunata dacă găzduiți un grătar și aveți prietenii în vizita când soarele e sus pe cer. Sunt utile și când va bucurați de o bălăceala în piscina. In plus va asigura posibilitatea de a va bucura de cafeaua voastră aromata pe terasa fără sa va udați chiar și într-o dimineață ploioasa.

Foarte practice sunt acest gen de copertine retractabile pentru antreprenori. Cu precădere cei care dețin cafenele, restaurante, pub-uri și care își doresc ca ai lor clienți sa se poată bucura indiferent de vreme de terasele și grădinile din dotare.

Daca te-ai decis ca ai nevoie de copertine retractabile sunt câteva lucruri pe care trebuie sa le știi pentru a putea sa faci alegerea potrivita pentru spațiul în care dorești sa le utilizezi. Trebuie în primul rand sa știi pentru ce fel de spațiu ai nevoie de ele. Pot fi copertine terase, copertine balcon sau marchize.

Din ce material sunt realizate aceste copertine retractabile

Pentru izolare se folosesc materiale cum sunt prelatele transparente și compușii textili teflonați și impermeabili. Când vorbim de copertine terase, tocmai componentele inoxidabile și pânza tratata special le transforma în soluția potrivita pentru spațiul vostru. Acestea au unul sau mai multe brate articulate ce pot fi acționate electric sau manual, motiv pentru care și poarta denumirea de copertine retractabile.

Când vorbim de copertine retractabile din pânză pentru exterior avem în vedere ca găsim o multitudine de culori astfel ca le încadrăm foarte ușor în decorul casei și curții noastre. Trebuie sa țineți minte ca dacă optați pentru culori complementare veți da o nota de eleganta spațiului vostru. In același timp culorile deschise reflecta lumina și păstrează răcoarea.

Marchiza este o învelitoare potrivita de regula pentru balcon, fereastra dar și pentru terasa. Pentru ca în biroul în care lucrez bate de regula mai toată ziua lumina soarelui am apelat la o marchiza. Ma ajuta atât prin limitarea căldurii din birou pentru ca geamurile nu se mai înfierbântă cat și prin faptul ca nu-mi mai bate lumina soarelui în ecranul calculatorului nemaifiind nevoita sa stau cu jaluzelele închise toată ziua. Ma pot bucura datorita marchizei de priveliștea minunata din fata geamului dar și de o temperatura optima în birou.

Unghiul de înclinare al unei copertine retractabile

De foarte multe persoane ignorat, unghiul de înclinare al unei copertine retractabile este de fapt foarte important. Pentru  te bucura de întreaga utilitate a unei copertine retractabile în cazul în care fereastra este amplasata pe partea estica sau vestica, unghiul de înclinare recomandat este de 65-75%. In cazul ferestrelor amplasate pe partea sudica, unghiul poate cobora pana la 45-60% datorita faptului ca nu este soare chiar atât de mult pe aceasta parte.

Dimensiunea este de asemeni importanta atunci când alegem copertine retractabile. Daca optam pentru ceva micuț va fi un artificiu de design. Pe când ceva mult mai mare ne va ajuta sa ne protejam de soare și ploaie mult mai bine.

Daca veți tine cont de cele prezentate mai sus, veți cerceta piața mai ușor în alegerea copertinei potrivite pentru spațiul vostru.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Inchideri terase pentru a te bucura de spatiul tau in orice anotimp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.