Luca di Fulvio – Fata care a atins cerul

Romanul istoric scris de autorul italian Luca di Fulvio este cartea pe care librăria online Libris.ro mi-a trimis-o spre lecturare luna aceasta, la inceput de sezon estival.

Cum probabil a-ți observat din recenziile mele, în ultimii ani mi s-au tot lipit de mâini cărți despre fete asa ca romanul istoric „Fata care a atins cerul” nu putea sa nu întregească lista mea de lectura. Deși titlul te duce cu gândul la un roman de dragoste este o carte profunda ce atinge teme de interes politic și istoric de maxima importanta. A nu se intelege însă ca nu avem și o poveste de dragoste în cartea noastră.

Majoritatea cărților scrise de autorul italian Luca di Fulvio au ajuns best seller atât în Italia cat și peste hotare. Acesta a scris cu aceeasi lejeritate, thrillere pentru adulți și cărți pentru copii, chiar dacă cele din urma au fost scrise sub pseudonim. Unul dintre romanele sale s-a și ecranizat în 2004. Acest film polițist italian „Occhi di cristallo” este cotat de IMDb cu 6.4 puncte.

Fata care a atins cerul – Luca di Fulvio

Cu 896 de pagini, romanul publicat în tara noastră la editura Rao, este o adevărata poveste de viata despre cum poți depăși neajunsurile și vitregiile sortii pentru a-ți realiza visurile. Romanul este împărțit în 3 parți, a cărui actiune ce se desfasoara Veneția.

Acțiunea cărții incepe în anul 1515 d. Hr. la Roma dar se muta rapid într-o Venetie plina de idei contradictorii și guvernata de biserica pana la nivel politic, cum de altfel se întâmpla în mai toată Europa în acea perioada.

Cartea ne prezintă și felul cum este privita și acceptata comunitatea ebraica în aceasta zona dominata de catolicism, în paralel cu vechiul conflict dintre săraci și bogați.

Din categoria celor săraci face parte și orfanul Mercurio, protagonistul romanului nostru, care va fi nevoit sa se bazeze pe capacitatea sa de a înșela oamenii pentru a se putea descurca în viata. Acest haiduc italian ajunge de-a lungul romanului mai mereu în situații periculoase și deloc plăcute.

Parcursul cărții este inedit și nu poți estima ce te așteaptă în capitolul următor. Au fost momente când am îndrăgit-o pe Bennedeta, au fost momente când am îndrăgit-o pe Giuditta. Cine sunt ele și care e legătura lor cu Mercurio, va las pe voi sa aflați.

Pe Simon, evreul care s-a lepădat de originea sa în cel mai oribil mod l-am detestat pe întreg parcursul cărții, dar asta tot voi trebuie sa aflați de ce.

Din punctul meu de vedere aceasta carte aduce foarte mult cu Moll Flanders, vestitul roman clasic al lui Daniel Defoe, roman cu o mulțime de ecranizări de-a lungul timpului.

Daca v-am trezit curiozitatea trebuie sa stiti ca în aceasta perioada gasiti cartea pe site-ul librăriei online libris.ro cu 15% reducere fata de prețul inițial.

Poate te interesează și următoarele articole:

Fata cea buna

Fata din Brooklyn

Fata de la nord de ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte