Cosuri de fum din inox: ce trebuie sa stii despre ele?

Stii cum e vorba aceea din batrani cum ca vara trebuie sa iti faci sanie si iarna car. Ei bine, daca nu ai reusit in vara, sa stii ca nici toamna nu este tarziu. Nu ma refer acum la propriu, nici la sanie si nici la car. Insa ma refer in acest articol la pregatirile pe care trebuie sa le facem pentru a ne proteja de frigul care vine peste noi, impreuna cu sezonul rece. Mai exact, vreau sa vorbim despre centrale, sobe si mai mult decat atat, despre cosuri de fum din inox.

Cosuri de fum din inox – beneficii si avantaje

Nu poti sa traiesti fara caldura in sezonul rece si asta este un fapt real. Asa ca implicit, desi au mai aparut anumite metode complementare de incalzire de la radiatoare si pana la panouri radiante, baza ramane insa centrala si soba. Asa ca, este obligatoriu ca in realizarea cladirilor sa includem inca din faza de proiect si cosuri de fum din inox. Mai apoi trebuie sa acordam o importanta deosebita instalarii si intretinerii lor.

Fiind o piata in continua dezvoltare, gasim o multitudine de tubulaturi din diverse materiale, ce pot fi folosite pentru realizarea cosurilor de fum. Stim, insa cu totii ca un astfel de produs, slab calitativ sau prost intretinut poate fi periculos. El poate sta la baza unui numar foarte mare din totalul incendiilor de cladiri anual, in lume.

In acest articol, vreau sa discutam despre beneficiile pe care le confera tubulatura de inox pentru cosurile de fum. Un prim avantaj al acestor produse este, rezistenta la substante corozive si umiditate. De foarte mult timp aerul si ploaia nu mai sunt ceea ce se poate numi curat si nepoluat. Din pacate atat in aer cat si in apa se gasesc o multime de substante corozive care pot afecta cosul de fum. Din fericire pentru tubulatura de inox, aceasta nu reprezinta o problema.

In plus, acest tip de cosuri de fum, pot fi montate atat in exteriorul cladirii, cat si in interiorul aceteia. Foarte important este si faptul ca nu sunt grele si se instaleaza foarte rapid.

Sunt o solutie eficienta fie ca hotarati sa le folositi ca atare sau vreti sa le introduceti in hornuri din caramida in cazul sobelor si al centralelor.

Tubulatura de inox pentru cosuri de fum si diverse

Tubulatura de inox s-a dovedit a fi foarte practica. Ea poate fi folosita la o cladire, atat pentru cosuri de fum cat si pentru hote, seminee, sisteme de ventilatie, jgheaburi, burlane si altele. Se produce in tara noastra de peste 10 ani, ceea ce confera incredere si stabilitate.

Daca pe vremuri, nu se gasea decat tubulatura clasica, rotunda, astazi gasim pana si tubulatura rectangulara. Aceasta este in esenta o tubulatura de ventilatie si climatizare, inclusiv folosita pentru hote. Are de regula forma patrata sau dreptunghiulara. Poate fi realizata din tabla zincata,  alp sau inox.

Tu pentru ce ai folosi tubulatura de inox in locuinta ta?

 “Optimizare SEO pentru firma Tubovent asigurata de Outcave Solutions ”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.