Serial: Centralistele

Update – terminat

A aparut sezonul 5 al serialului si cel final din pacate. Acest ultim sezon are disponibil pe Netflix momentan doar prima parte, adica 5 episoade. Acest serial dezbate implicarea Spaniei in Razboi si se invarte in jurul fiicei lui Angeles. Prietenele lui Angeles vor fi alaturi si de fiica acesteia si vor incerca sa o protejeze de vitregiile vietii pe tanara lipsita de experienta.

&

&

&

A aparut sezonul 4 al seriei. Este deja disponibil pe Netflix Romania. Se continua povestile ramase nefinalizate in sezonul 3. Actiunea sezonului se invarte insa in jurul Carlotei de aceasta data si a drepturile pentru care femeile lupta in aceasta perioada. Perioada prezentata in acest sezon este anul 1931.

&

&

&

Centralistele sau „Las chicas del cable” dupa denumirea din spaniola este un serial din 2017. Are pana in prezent 3 sezoane. Primele doua sezoane lansate anul trecut in aprilie si decembrie. Cel de-al treilea sezon este lansat in septembrie anul acesta. Fiecare sezon este format din cate 8 episoade. Este prima productie spaniola originala Netflix.

Pentru ca se bucura de un succes deosebit la public, se pare ca deja sunt discutii pentru realizarea celui de-al patrulea sezon. Din pacate, de acesta nu ne vom bucura mai devreme de sfarsitul anului 2019.

Centralistele este un serial spaniol de epoca cotat de IMDb cu 7.8 din 10. Serialul dezbate conditia femeii in perioada interbelica in Spania, mai exact pe la 1927. Imbina drama cu dragostea si misterul foarte bine intr-o productie recomandata persoanelor cu varste de peste 16 ani.

Centralistele – un soi de Sex and the City de epoca

Centralistele este povestea a patru femei si prietene din Spania anului 1927. Cele patru personaje principale in jurul carora se invarte intreaga actiune a serialului sunt: Lidia, Carlota, Marga si Angeles. Sunt patru femei cu povesti de viata diferite care se imprietenesc cand se angajeaza la Compania de Telefonie din Madrid.

Cu toate ca sunt foarte diferite, toate au un lucru in comun si anume faptul ca nu au prietene si nu au pe cine sa se bazeze la nevoie. Tocmai nevoia aceasta de a avea un prieten aproape la nevoie le face sa se apropie si sa devina nedespartite. Eu le aseman cu fetele din Sex and the City. Sunt tot patru la numar. Iar ca tipar de personaje se potrivesc. Avem tipa cu experienta de viata care este Lidia, ingenua care este Marga, femeia de cariera care este Carlota si femeia de familie care este Angeles. Sunt diferite ca personaje datorita perioadei in care traiesc. Cele din serialul de fata la 1927 pe cand cele din Sex and the City sunt din zilele noastre. Insa per ansamblu respecta acelasi tipar.

Este un serial care promite si pe care eu l-am urmarit cu foarte mare placere. Plecand de la povestile de viata ale celor patru personaje principale, serialul dezbate o multime de teme diferite. Avem triunghiul amoros, drepturile femeilor, abuzul impotriva femeilor, homosexualitatea, drogurile, grevele, primele acte de terorism si altele.

Este un film cu o reteta clara de succes. avem personaje frumoase, carismatice, actiune si sex. Personal este din punctul meu de vedere unul din serialele cele mai bune pe care le-am urmarit in ultimii ani.

Centralistele – personaje principale

Lidia este interpretata de actrita de origine spaniola, Blanca Suarez. Este o actrita care a debut in 2007 si care de atunci se bucura de un real succes pe piata cinematografica din Spania. Blanca Suarez a fost de multe ori premiata pentru rolurile interpretate de-a lungul timpului. In serial, Lidia este o femeie care fuge de trecutul ei si care incepe sa lucreze la Compania de Telefonie sub o alta identitate.

Carlota este interpretata de Ana Fernandez Garcia. Aceasta isi desfasoara activitatea in cinematografia spaniola inca de la varsta 14 ani. De asemeni, a aparut si in videoclipurile unor formatii cunoscute din Spania. In serial, Ana Fernandez, interpreteaza rolul unei tinere din inalta societate madrilena. Este fiica unui general cu tot ce isi poate dori, mai putin libertate de decizie. Carlota se angajeaza la Compania de Telefonie pentru a deveni independenta si pentru a putea sa lupte pentru drepturile femeilor.

Angeles este jucata de Maggie Civantos. Aceasta este o actrita de 34 de ani, cu multiple realizari in arta cinematografica. In serial joaca rolul unei femei abuzate de sot, care se lupta sa supravietuiasca pentru fiica ei. Angeles lucra deja in Compania de Telefonie atunci cand celelalte fete se angajeaza ca telefoniste, dar este presata de sotul abuziv pentru a renunta si a se dedica exclusiv familiei.

Rolul Margai este interpretat de actrita nascuta in Madrid, Nadia de Santiago. Aceasta nu este foarte cunosuta in industria cinematografica din Spania desi joaca de prin 2007. In serial, Marga este tanara venita din provincie pentru a se realiza in capitala. Este virgina si ingenua.

Seamana cu Sex and the City in opinia voastra?

Foto preluata Youtube

Trackback-uri și pingback-uri 3

  1. Velvet - despre moda, frumusete si dragoste in Spania lui Franco
  2. Palmieri in zapada, o drama care ti se va intipari in suflet
  3. Marile nimanui - un serial spaniol in genul filmelor cu Hercule Poirot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.