Gradina cu fluturi – Dot Hutchinson

Gradina cu fluturi” este primul volum al seriei scrise de autoarea Dot Hutchinson. Seria poarta numele de Colectionarii. Nu pot sa va spun prea multe despre autoare pentru ca nu prea am gasit date despre ea. Pot insa sa va spun ca scrie foarte bine. Atat de bine incat seria scrisa de ea cuprinde deja 4 carti. Atat de bine incat umbla zvonul ca primul volum al seriei va fi ecranizat. Zvonurile sunt cei drept de la nivelul anului 2016, inca neconcretizate. Dar dupa ce am citit cartea, sper din suflet sa ma pot bucura si de filmul realizat dupa acest thriller absolut memorabil.

Gradina cu fluturi” s-a bucurat de un succes foarte mare in intreaga Europa, fiind publicata intr-o multitudine de limbi. Bineinteles ca a fost publicata si in Romania. Noi de bucuram de acest roman din februarie 2018. Cartea a fost publicata la editura Herg Benet in colectia Passport. Romanul are 304 pagini si se citeste extrem de repede.

Gradina cu fluturi intre muzeu si cavou

Pentru o gradina ai de regula nevoie de un Gradinar. Un gradinar are rolul de a proteja si de a ingriji gradina si tot ceea ce se afla in ea. Bine, asta in conditiile in care acesta nu ar fi un psihopat.

Gradinarul de fata este un barbat cu ban, elegant, pedant insa cu un simt al frumosului destul de macabru. Este un tata si un sot minunat zi de zi si un obsedat in timpul liber.

Fluturii sunt fete. Frumoase, inocente si mult prea tinere. Rapite pur si simplu de pe strada se trezesc intr-un paradis macabru. Maya este unul dintre fluturi. Un fluture care refuza sa-si accepte conditia si care cauta mereu solutii de salvare din aceasta situatie fara iesire. Maya este povestitorul care ne poarta alaturi de ea prin fiecare oroare petrecuta in paradisul acestei gradini. Ne poarta pe aripile prieteniei nascute din nevoia unei puritati care sa acopere perversitatea paradisului cu accente de iad pe care fluturii il traiesc zilnic. Maya este un exemplu: de forta, de incredere si de speranta.

Avery este pur si simplu calaul sadic al fluturilor. Chiar mai sadic si mai pervers decat Gradinarul. Cel putin Gradinarul este ghidat dupa niste principii. Avery este insa un psihopat scapat de sub control.

Desmond este pur si simplu un las. Prins intre loialitatea pentru familie si acceptul faptului ca ceea ce stie el ca familie este formata din psihopati.

Gradina cu fluturi – impresii personale

Este un roman impresionant care te face sa privesti mult mai atent oamenii de langa tine. In final sub o normalitate aparenta, oricare dintre noi poate ascunde secrete teribile. Asa cum este cazul Gradinarului. Barbatul perfect. Sotul ideal. Afaceristul implinit.

Si aici ca si in viata, concluzia este ca nu oricine isi permite sa fie psihopat. Ai nevoie de un buget consistent pentru a-ti putea satisface capriciile bolnave.

Personal am savurat fiecare pagina a acestui roman si abia astept sa apara volumul doi al seriei si pe piata din tara noastra.

 

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Trandafirii de mai - un thriller politist despre inocenta prin ochii criminalului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.