Palmieri in zapada

Palmieri in zapada este un film spaniol aparut in 2015 si cotat de IMDb cu 7.4 din 10. Este disponibil in grila Netflix. Titlul original al filmului este Palmeras en la nieve. Filmul are o durata de aproape trei ore, dar va asigur ca o sa va captiveze din plin.

Filmul imbina in mod autentic si placut evenimente istorice reale cu drama unei povesti de dragoste imposibile, traumele popoarelor colonizate si sadismul colonistilor. La fel ca orice mare imperiu si Spania a calcat pe cadavrele popoarelor colonizate pentru a se dezvolta si a creste din punct de vedere economic.

Este povestea de dragoste dintre o tanara indigena si fiul unui colonist venit pe insula Fernando Poo din Guiana Spaniola pentru a munci la ferma de cacao impreuna cu barbatii din familia sa. Killian si Bisila se iubesc. Dar se iubesc in secret. In primul rand din cauza conditiei lor. In al doilea rand pentru ca Bisila este casatorita conform traditiei locale.

Filmul este prezentat in paralel. Pe de o parte avem perioada cand Killian si Bisila incearca sa depaseasca vitregiile sortii pentru a fi impreuna. Pe de alta parte avem 40 de ani mai tarziu incercarile nepoatei lui Killian, Clarence de a descoperi secretele familiei legate de insula Fernando Poo si cele petrecute acolo in timpul coloniei.

Palmieri in zapada – distributie

Daca ati urmarit „Trei metri deasupra cerului” si v-a placut atunci trebuie sa stiti ca Mario Casas este actorul care il interpreteaza pe Killian. De asemeni cele doua filme il au in comun si pe regizorul Fernando Gonzalez Molina.

Actorul spaniol, are la cei 32 de ani ai sai o cariera stralucitoare in industria cinematografica. Personajele pe care le interpreteaza sunt foarte diferite astfel ca ne permite sa-l descoperim intr-o multitudine de ipostaze.

Bisila este interpretata de Berta Vasquez. Aceasta este o actrita de 27 de ani, de origine ucrainiana. Desi nu am mai vazut-o pana acum in alte filme, recunosc faptul ca mi-a trezut interesul. Am descoperit doua seriale in care joaca pe care intentionez sa le urmaresc si sa vi le prezint in curand.

Se pare ca Mario Casas si Berta Vasquez au format in cuplu si in realitate in perioada in care se filma acest acest proiect. Cei doi au format un cuplu din 2014 pana in 2016. Momentan presa spaniola vorbeste despre o posibila relatie amoroasa intre Mario Casas si Blanca Suarez despre care v-am vorbit in articolul dedicat serialului: Centralistele.

Clarence este interpretata de actrita de 33 de ani, Adriana Ugarte. Desi are o cariera cinematografica impresionanta, recunosc faptul ca nu-mi este mai cunoscuta decat Berta Vasquez.

Foto preluata Mujeralia.es

1 comentariu publicat

  1. Am vizionat filmul aseara. Cautam un film , usor, de seara, relaxant, si am vazut in lista de titluri ca acest film este doar pana pe 30 aprilie pe Netflix, asa ca mi-a trezit interesul si l-am pornit. WOW! Ce film! Mi-a placut, m-a captivat, dar parca trecerea de la o perioada la cealalta se face cam brusc, locul unde este casa lui Kilian nu-i foarte clar unde este, pe parcucul fimului afli ca este undeva in Spania, scenele de nuditate nu sunt exagerate. Un film bun, pe care-l recomand!

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Fotograful de la Mauthausen un film cutremurator despre perioada nazista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.