Serial – Manhunt: Unabomber

Manhunt: Unabomber este o mini serie americana de 8 episoade cotata de IMDb cu 8.2 din 10, lansata in 2017. Mini seria urmareste incercarea FBI-ului de a-l prinde pe cel mai cunoscut plasator de bombe din istoria americana, Ted Kaczynski. Seria Manhunt: Unabomber poate fi vizionata pe Netflix si la noi in tara.

Se pare ca datorita succesului de care s-a bucurat aceasta mini serie, sunt tratative pentru un al doilea sezon. Ce de-al doilea sezon va urmari viata unui alt terorist marcant din istoria americana a anilor ’90. Cu toate acestea, Netflix nu a confirmat inca al doilea sezon.

Aceasta este a doua ecranizare a vietii lui Ted Kaczynski. Prima ecranizare este intitulata Unabomber: The True Story. Este un film film biografic aparut in 1996. Rolul lui Ted Kaczynski i-a fost atribuit actorului american Tobin Bell.

Cine a fost Ted Kaczynski?

Ted Kaczynski este un terorist american de natura casnica. La origine, acesta a fost profesor de matematica. In paralel el a realizat un manifest in care atragea atentia lumii asupra nocivitatii pe care tehnologia o aduce in viata omului. In 1969, Ted Kaczynski a renuntat la catedra de matematica pentru a se retrage in mijlocul naturii. Acolo a inceput sa duca o viata de natura primitiva. Din 1971, acesta ce muta intr-o cabana fara curent si apa in padure. Incearca sa invate sa supravietuiasca si sa traiasca fara ajutorul tehnologiei.

Distrugerea padurilor de langa cabana ii aduc insa o alta constientizare. Realizeaza ca incercarea sa de a trai in natura nu se poate realiza daca tehnologia continua sa avanseze. Din aceasta cauza in 1978, incepe sa plaseze bombe in incercarea de a atrage atentia populatiei la capacitatea distructiva a tehnologiei. In acelasi timp isi trimite manifestul celor mai mari ziare din America in incercarea de a-i convinge sa i-l publice. Spera ca oamenii sa inteleaga ca masurile pe care le-a laut desi extreme, sunt necesare pentru supravietuirea speciei umane.

FBI a incercat timp de peste 20 de ani sa dea de urma lui Ted Kaczynski. Aceasta a fost cea mai lunga si cea mai costisitoare ancheta din istoria S.U.A. Teroristul este capturat in 1996. Abia in 1998 isi recunoaste vina si este inchis pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata.

Manhunt: Unabomber – despre actori si personaje

Povestea urmareste incercarea FBI-ului de a-l captura pe Ted Kaczynsky. Actiunea este plasata in anii ’90 cand un nou membru se alatura echipei de investigatie. Jim Fitzgerald cunoscut apropiatilor ca Fitz este cel mai bun profiler criminal iesit de pe bancile scolii. In incercarea de a cauta o noua abordare a anchetei, acesta este invitat sa se alature investigatiei. Rolul lui Jim Fitzgerald este atribuit actorului britanic Sam Worthington. Crescut in Australia, actorul si-a facut debutul actoricesc pe scenele din zona. L-ati mai vazut in filme de succes precum Avatar, Terminator Salvation sau Clash of the Titans.

In 2010, Sam Worthington si-a deschis impreuna cu doi prieteni John&Michael Schwarz o companie de productie. Numele companiei de productie infiintata de acesta este Full Clip Production.

Rolul teroristului Ted Kaczynski i-a fost atribuit in acest serial actorului britanic Paul Bettany. Pe acesta l-ati vazut de asemeni in filme de succes de-a lungul timpului. Paul Bettany a jucat in A beautiful mind (2001), Codul lui Da Vinci (2006) si seriile SF Iron Man, The Avengers si Capitan America: Civil War.

Un alt nume sonor pe care il intalnim in acest serial este actorul american Chris Noth. Interpreteaza rolul sefului echipei de investigatii FBI Don Ackerman. Pe Chris Noth l-ati mai intalnit in seriale de succes precum Sex and the City, Law&Order sau The good wife.

Poate te intereseaza si urmatorul articol:

Serial: The good fight

 

poza preluata youtube

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. De necrezut - dupa povestea reala a unui viol pe care nu l-a crezut nimeni
  2. Sarpele, criminalul in serie al hipiotilor din Asia anilor '70

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.