Serendipity – Despre Romania, Europa si lume – de Iulia Badea – Gueritee

Serendipity – Despre Romania, Europa si lume este o colectie de eseuri realizate si adunate intr-un volum de catre autoarea Iulia Badea Gueritee.

Cartea a fost publicata in anul 2015 la editura Libris Editorial. Culegerea scrisa de Iulia Badea Gueritee contine 518 pagini imparitite in 7 capitole. Acestea sunu pline cu eseuri diverse despre o multitudine de subiecte care ne framanta zi de zi ca romani fie ca suntem in tara, sau plecati peste granite.

Locuri. Stari. Popoare

Fie ca esti in ca esti in cautarea unui eseu despre Romania sau despre diverse alte locuri din Europa dar si din lumea larga cu siguranta vei gasi macar unul cu care sa rezonezi din vasta colectie a Iuliei.

Politice

Poate iti doresti un eseu care sa rezoneze cu idealurile si convingerile tale politice. Un eseu care sa iti prezinte polica lumii si politica romaneasca prin ochii unui om care a vizitat lumea. Vei gasi si tu ceva care sa ti se potriveasca prin cartea semnata de autoarea romana.

Oameni

Cu siguranta multi dintre noi vrem sa vorbim si sa citim despre oameni. Despre capacitatea noastra de a fi umani pe care treptat se pare ca o pierdem in favoarea tehnologiei si a lipsei de empatie. Iulia vorbeste atat de frumos despre oameni incat nu poti sa nu te gandesti ca poate mai e totusi o speranta pentru noi.

Carti

Nu am fi cine suntem azi fara carti. Fara acele carti care ne-au marcat de-a lungul timpului. Nici Iulia nu ar fi cine este fara cartile care i-au marcat ei existenta.

Interviuri

Acest capitol aduna o serie de interviuri cu personalitati actuale precum Dacian Ciolos, Nicu Popescu, Didier Dutour, Evgheni Sevciuc, Jean Quatremer, Viviane Reding si multi altii care va pot oferi raspunsuri la multe intrebari referitoare la situatii politice si culturale ale realitatii pe care o traim astazi.

Sentimente

Fie care om este un cumul de sentimente. Si in acest capitol autoarea ne povesteste despre diverse sentimente care ne incearca ca romani dar mai mult decat atat ca oameni.

I love EU

Am ajuns si la Uniunea Europeana. Pentru ca sunt asa de multe de spus despre ea, autoarea ii dedica aproape 200 de pagini pline cu eseuri in cartea sa. Ne vorbeste despre Eurovision, despre Schengen dar si despre relatia dintre Romania si Bulgaria.

Serendipity – ce-am aflat cautand altceva?

Nu stiu ce speri sa afli tu atunci cand vei citi cartea aceasta insa eu am descoperit o multime de idei despre Romania, dar si despre statele din jur. Am aflat despre politica lumii dar si politica noastra. Am aflat ca totul se rezuma in final la a fi oameni. Si nu in ultimul rand am aflat ca Iulia Badea – Gueritee este un autor desavarsit nu doar un jurnalist de succes.

Pentru cei care nu stiu, Iulia Badea Gueritee scrie pentru ziare de succes frantuzesti precum Courrier International si L’Express dar si pentru ziare la fel de cunoscute si in tara noastra: Adevarul, Historia, Dilema Veche, etc.

Daca sunteti cititori de bloguri cu siguranta ati auzit de Catchy.ro care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Eseurile de pe blogul ei ne merg de fiecare data la suflet si se ancoreaza adanc pentru ca ne ragasim in foarte multe dintre ele.

Multumesc librariei online libris.ro pentru ca mi-a oferit ocazia sa descoapar volumul scris de Iulia si pentru ca am descoperit o latura foarte realista a acesteia vizavi de tara noastra dar si de Uniunea Europeana. Va recomand s-o cititi pentru ca aduce un plus de valoare fiecarui om ca cititor.

Poate te intereseaza si:

Vrabia rosie

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.